Zorán duettlemezt készít és újabb Aréna-koncertre készül

Októberben jelenik meg Zorán korábbi koncerteken elhangzott, előadótársaival közösen játszott dalaiból válogatott Egypár barát című duettalbuma, a lemezbemutató koncert 2014. február 8-án a Papp László Budapest Sportarénában lesz.

Az előadóművész hosszú pályafutása alatt számos duettet énekelt, ezek egy része lemezen is megjelent. Emellett azonban számos olyan alkalmi együttműködésre is volt példa, ahol ő hívott meg barátokat, pályatársakat egy-egy fontosabb koncertjére vagy őt hívták meg partnernek. Ezekből a koncertdalokból válogatott most össze egy csokornyit Zorán – közölte a szervező ShowTime Budapest az MTI-vel csütörtökön.

A régebbi és alig pár évvel ezelőtti Zorán-dalok mellett szerepel a felvételek között egy Leonard Cohen-dal új magyar változata, erdélyi jiddis népdal átirat, valamint kultikus filmdal magyar-szerb nyelvű átdolgozása is. Zorán duettpartnerei között Bíró Eszter, Bródy János, Gerendás Péter, Hegyi Barbara, Kern András, Palya Bea, Presser Gábor, Rúzsa Magdi, Sztevanovity Dusán, Tompos Kátya és Váczi Eszter szerepel.

A 11 duettet tartalmazó albumon nagyrészt új stúdiófelvételek hallhatók majd, a korong az Universal Music Hungary gondozásában jelenik meg.

A februári lemezbemutató koncerten az összes előadópartner fellép, így a sok órányi programban a régi és új számok mellett az új album dalai is felcsendülnek.

Forrás: MTI