Repülőnap Kecskeméten

A hétvégén – szombaton és vasárnap – reggel 8 órától 11 órán keresztül szinte alig lehet majd látni a napot Kecskeméten – két év kihagyás után ismét repülőnapot rendeznek.

142 darab repülő és helikopter vesz részt a repülőnapon, a többi között a Magyar Honvédség Gripenjei is bemutatókat tartanak majd, ezenfelül hét ország köteléke rendez látványos előadásokat. Az esemény színvonalát tovább emelik a világ- és Európa-bajnok magyar pilóták, akik műrepülő számokat mutatnak majd be – részletezte a programot Borbíró Zoltán csütörtökön a Kossuth Rádióban.

A Honvédelmi Minisztérium helyettes államtitkára a 180 percben hangsúlyozta, hogy az esemény Magyarország kedvező megítéléséhez és nemzetközi elismertségéhez nagyban hozzájárulhat majd, amit alátámaszt az a tény is, hogy több mint 700 külföldi résztvevője lesz a repülőnapnak.

A repülőnapra – a kormányhivatalokon keresztül – megyénként száz szociális jegyet osztottak szét gyermekeknek, hogy a legrászorultabb családok tagjai is ellátogathassanak Kecskemétre; őket ingyen szállítják majd a megyeszékhelyekről a rendezvényre és vissza – mutatott rá Borbíró Zoltán.

Forrás: MTI