Gyermekrajzpályázatot hirdet a katasztrófavédelem

A Duna másik arca címmel gyermekrajzpályázatot hirdet a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF); a dunai árvízzel érintett megyékben élő általános iskolások rajzait szeptember 16-ig várják.

A gyermekek képeiken keresztül megmutathatják, milyennek látták az árvizet, mit gondoltak a városokon, falvakon átrohanó, emberek biztonságát veszélyeztető Dunáról. A pályázat védnöke Jankovics Marcell Kossuth- és Balázs Béla-díjas művész – olvasható a BM OKF az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

A gyermekek két kategóriában nevezhetnek, az első kategóriában a 6-10 éves, míg a második kategóriában a 11-15 éves gyermekek egyéni alkotásait várja a főigazgatóság. A pályamunkákat A4-es méretben kell beküldeni. Bármilyen technikával készülhetnek a rajzok, kivételt képeznek a számítógépes grafikák. A zsűri értékelése alapján kategóriánként három-három alkotás kaphat díjat.

A pályázatokat szeptember 16-ig kell beküldeni a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Igazgatási Főosztályának címezve az 1903 Budapest, Pf. 314-es címre. Minden kép hátoldalára rá kell írni a gyermek nevét, életkorát, lakcímét, az iskolája nevét és címét, valamint azt az e-mail címet, amelyen a pályázó elérhető.

Eredményt októberben hirdet a főigazgatóság, a díjazottakat külön értesíti. További információ a BM OKF Igazgatási Főosztályán kapható.

Forrás: MTI