Változás a Sziget programjában

Azealia Banks helyett a francia Les Tambours du Bronx dobcsapat lép fel a Sziget Fesztivál augusztus 11-ei zárónapján a Pop-Rock Nagyszínpadon.

Azealia Banks elhúzódó turnéjának „nem várt fizikai megterhelésére” hivatkozva mondta le a fellépését – tudatta hivatalos Facebook-oldalán hétfőn a Sziget Fesztivál. Az amerikai rapper helyett a Les Tambours du Bronx látogat vissza a Szigetre, hiszen a francia dobcsapat 2005-ben már fellépett a budapesti fesztiválon – közölték.

A Sziget honlapja szerint a tizenhét egyedülálló képességű zenészből álló Les Tambours du Bronx már számos alkalommal megfordult a világ legnagyobb fesztiváljain. Fennállása eddigi huszonöt éve alatt az együttesnek több mint ezeregyszáz fellépése volt, amelyek során becslések szerint száztízezer dobverőt és tizenhatezer dobot használtak el. „Zenéjük a populáris könnyűzenei műfajokkal áll kapcsolatban, a rockra, a technóra, az afrobeatre és az indusztriális hangokra fogékony közönséget egyaránt megigézi” – áll az ismertetésben.

A Les Tambours du Bronx 1987-ben alakult meg a burgundiai Nevers ipari negyedében, Varennes-Vauzelles-ben, melyet a helyi, nagyrészt a francia állami vasúttársaságnál dolgozó lakosok csak Bronxnak hívnak. Hobbizenekarnak indultak, de első fellépésük után két évvel már a legnagyobb francia nemzeti ünnepen zenélhettek a Champs-Élysées-n, majd többek között a Johnny Hallyday karrierjének negyven évét ünneplő koncerten is játszottak az Eiffel-torony tövében.

Forrás: MTI