Roger Waters az SOS Gyermekfalu kórusával lép színpadra

Az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványának 15 pártfogoltja léphet színpadra Roger Watersszel és zenekarával augusztus 25-én Budapesten, a Puskás Ferenc Stadionban A fal című legendás produkcióban.

„A gyermekeknek szerető otthont biztosító alapítvány most a koncert segítségével is megmutathatja magát és a világ legnagyobb szabású produkciójában ünnepelheti azt, hogy már 30 éve együtt törnek át a közöny falán az egyenlő esélyekért és bánásmódért” – olvasható a koncertet szervező Live Nation csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A kiválasztott 15 gyerek az előadás napján, délután együtt próbál majd Roger Watersszel és zenekarával. Az énekes előre jelezte, hogy szeretne a fiatalokkal külön is megismerkedni, közös fotókat készíteni az esemény emlékére.

Mint felidézik, 2010-11-ben A fal 30 éves jubileumi előadásával turnézott Roger Waters a világ számos nagy arénájában. A mű egyik legnagyobb slágere, az Another Brick In The Wall című dal, amelynek egy részét eredetileg is gyerekek énekelték. „Ahogy két évvel ezelőtt, úgy a mostani turnén is Roger Waters minden városban helyi gyermekeket keresett a feladatra, mindezt kiegészítve egy adománnyal a gyermekeket segítő alapítvány részére” – olvasható a közleményben.

Az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa idén ünnepeli kerek évfordulóját annak, hogy Battonyán lerakták az első magyarországi SOS Gyermekfalu alapkövét. Hermann Gmeiner 1949-ben Ausztriában indította útjára az SOS Gyermekfalu mozgalmat, amely ma már a világ 133 országában van jelen.

Magyarországon ma már három gyermekfalu és négy ifjúsági ház működik; az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa védőszárnyai alatt jelenleg mintegy 370 gyermek és fiatal él. A közhasznú civil szervezet adományokból tartja fenn a gyermekfalvakat és a lakásotthonokat.

Forrás: MTI