Tangó, sushi és fesztiváldíjas alkotások a Mozinet Filmnapokon

Tangó, sushi és fesztiváldíjas filmek várják a pénteken kezdődő Mozinet Filmnapok közönségét a Művész moziban.

A háromnapos rendezvénysorozaton kedvezményes áron tekinthetők meg a műsorra tűzött alkotások és több ingyenes kísérőprogramot is ígérnek a szervezők. Pénteken a Tango Libre – Szabad a tánc 18 órai vetítése előtt a Tangószínház két tagja, Laurinyecz Fanni és Rózsa Fekete Róbert tart táncbemutatót. Szombaton este pedig a Sushiálmok című film bemutatását követően a Művész mozi melletti Odeon Undergroundban beszélget a japán gasztronómiáról és kultúráról Chef Maki Magyarországon élő japán szakácsmester, Jókuti András, a Világevő gasztroblog szerzője és Vihar Judit, a Magyar-japán Baráti Társaság elnöke.

A filmnapokon a Varsói Filmfesztivál fődíját és a velencei filmfesztivál különdíját elnyerő Tango Libre mellett olyan további nemzetközi fesztiváldíjas produkciókat láthat a közönség, mint a spanyol Hasta La Vista, a Szicíliában játszódó A tenger törvénye, A messzi dél vadjai, amelynek gyermekszereplőjét Oscar-díjra jelölték, a Steve McQueen rendezésében, Michael Fassbenderrel a főszerepben készült Éhség, az ír tájakon felvett Semmit magamról vagy a Tóth Orsi szereplésével forgatott Nők férfiak nélkül című iráni dráma. Utóbbit vasárnap 18 órától láthatják a nézők, és a vetítést követően szakértők részvételével rendeznek beszélgetést az Odeonban az iráni nők helyzetéről.

A szombati programban premier előtt vetítik a francia mester, Auguste Renoir életének alkonyáról szóló, Renoir című filmet, amely a cannes-i filmfesztiválon debütált.

A vetítésekre vásárolt jegyek mellé egy pecsétet kapnak a vásárlók, az öt pecsétet összegyűjtők pedig egy ingyen jegyhez jutnak a filmnapok egy tetszőleges előadására.

A filmnapok részletes programja a http://muveszmozi.hu/programok/mozinet-filmnapok címen olvasható.

Forrás: MTI