Elsőkönyves íróé lehet a nyár strandregénye

borbas_edina_hullamok_csapdaja_coverAz Álomgyár Kiadó egy első könyves szerző, Borbás Edina romantikus regényét mutatta be. A Hullámok csapdája egy lányról szól, aki nyomasztó kapcsolata elől egy hajón játszódó valóságshowba menekül, ez pedig nem mindennapi helyzeteket szül. Azt, hogy milyen új szerelem és kalandok várnak Arabellára, kiderül a könyvből. A kiadó szerint a könnyű nyári olvasmány első  számú kedvenc lehet a strandokon.

„Ha meg tudtad álmodni, meg is tudod tenni”

Walt Disney bölcs gondolata egyszerűnek hangzik, de hányan vagyunk, akik dédelgetett álmunkat meg is merjük valósítani? – tette fel a kérdést Borbás Edina, aki a könyv megszületéséről vallott:

Tizenéves kislány voltam, amikor igazából elvarázsoltak a könyvek. Már ekkor, olvasás közben eldöntöttem, hogy én is írni fogok. Azt vettem észre, gondolataim hetek, hónapok alatt történetekké szövődnek. Akkor úgy hittem, ez csak amolyan futó, tinédzserkori hóbort, ám ahogy teltek az évek, csak nem hagytak nyugodni a gondolatok és álmok. Míg nem egy reggel leültem a gép elé és elkezdtek jönni belőlem az ötletek. Csak gépeltem, gépeltem, és egyszer csak azon kaptam magam, hogy már több fejezetet megírtam. Eleinte még megfogalmazni is alig mertem a gondolataimat, nemhogy megmutatni másoknak. De amint összeszedtem a bátorságomat, több ismerősömnek is elküldtem, többek között Janza Katának és Tunyogi Bernadettnek is, akiknek nagyon tetszett a szöveg és ez már kellő bátorságot adott, ahhoz, hogy keressek hozzá kiadót.

Borbás Edina

Borbás Edina

A kiadás egyik fázisa sem volt egyszerű, de hamar egy hullámhosszra kerültünk a szerkesztőkkel és egymást inspirálva jutottunk el odáig, hogy a könyv végre megjelent az Álomgyár Kiadó gondozásában. Bízom benne, hogy a sok nemzetközi szerző mellett talán egy hazai szerzőnőnek is lehet esélye. Őszintén szólva nem várok díjesőt, azt meghagyom azoknak, akiknek ez fontos. Én csak azt szeretném, ha az álmaim eljutnának az emberekhez, férfiakhoz és nőkhöz egyaránt. Remélem, hogy ha csak néhány órára is, de elszakadnak a napi problémáktól, kikapcsolódnak és szórakoznak egy kicsit. Ha ezt sikerül elérnem, akkor azt gondolom, megérte nekikezdenem az írásnak – mondta el első regényéről Borbás Edina.

Forrás: www.alomgyarkiado.hu