Több korosztályhoz szól a Szemes Fesztivál

Több korosztályt akar megszólítani változatos programjaival a szerdán kezdődő XIX. Szemes Fesztivál.

A hét végéig tartó ingyenes családi rendezvényen megannyi szórakoztató program mellett alkotó munka is folyik: képzőművészeknek és zenészeknek köszönhetően élő kulturális központtá válik több lakatlan épület is – mondta Selmeczi Ágnes produkciós vezető az MTI-nek kedden.

A Szemes Fesztivál idén is többféle zenei csemegét kínál. A fellépők közt lesz Pál Dénes, a Balkan Fanatik, Szabó Balázs Bandája, Falusi Mariann, Sárik Péter, a Peet Project és a Cabaret Medrano. A koncertek, előadások mellett kiállítások és gasztronómiai programok is várják a látogatókat.

A nyitónap estéjén láthatja a közönség Willy Russel Shirley Valentine című lírai komédiáját Vándor Éva szereplésével a helyi művelődési ház színpadán.

A Vigadó csütörtök éjjel nyitja meg ideiglenes kapuit Mikó F. László képzőművész Délután ötkor című kiállításával. Itt mindennap különböző programokon – koncert, filmvetítés, jógaóra, hangrezgés-terápia – vehetnek részt az érdeklődők. Lesznek dzsessz- és blues-koncertek, fényfestés, kávéház és romkocsma is. Itt vetítik a PRIMANIMA Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál legjobb filmjeit, a Bakelit lemezes szieszta pedig nyugágyas Balaton-panorámával várja naponta kétszer a betérő vendégeket.

Az ARt-Kikötőben a HATOK csoport Ördögöd van, Angyalom! című kiállítása lesz látható négy napon át, míg a Tűzoltó Szertárban helyi emlékek, fényképek között lehet bogarászni. A Latinovits Zoltán Művelődési Házban a helyi alkotók mellett idén a Magyar Kézműves Szövetség tagjai is bemutatkoznak.

Minden napra jut a gyerekek számára is meglepetés: bábszínházi előadás, koncert, zenés színházi előadás, ügyességi vetélkedő, kézműves foglalkozás.

Selmeczi Ágnes elmondta, az elmúlt években egyre népszerűbbé vált a fesztivál, ahová idén is látogatók ezreit várják. Az elmúlt évek tapasztalatai szerint a környék lakóin és nyaralóvendégein kívül az ország minden pontjáról, sőt külföldről is érkeznek ilyenkor Balatonszemesre érdeklődők.

A fesztiválról további részleteket a www.szemesfeszt.hu oldalon lehet olvasni.

Forrás: MTI