Indul a Vajdahunyadvári Zenei Fesztivál

Csütörtökön Csajkovszkijjal kezdenek, augusztus 8-án a 100 Tagú Cigányzenekar zár.

vajdahunyadvar

Ma kezdődik a városligeti Vajdahunyadvári Zenei Fesztivál, amelynek újdonsága a Mendelssohn Kamarazenekar latin világslágerekből álló összeállítása lesz. A nyolc koncertből álló sorozat utolsó előadásán, augusztus 8-án a 100 Tagú Cigányzenekar lép fel.

A csütörtöki nyitóestre a Zuglói Filharmónia – Szent István Király Szimfonikus Zenekar egy Csajkovszkij-műsorral készül, szólistájuk Szabadi Vilmos hegedűművész. Holnap, július 12-én klasszikus zenei művek hangzanak fel a Haydn- és Mozart-esten: Várdai István csellista Haydn mindkét csellóversenyét előadja a Budapesti Vonósok közreműködésével.

A július 15-i latin esten Tátrai Tibor és Szűts Antal Gábor gitárművész dél-amerikai és spanyol slágerek átirataival lép fel, és elhangzik Piazzolla Négy évszak Buenos Airesben című műve is a Mendelssohn Kamarazenekar előadásában.

A fesztivál visszatérő vendége a Budapest Klezmer Band, amelynek július 18-i koncertjén Falusi Mariann is fellép. Július 28-án a Budapest Bár előadásában régi film- és világslágerek hangzanak el, augusztus 1-jén pedig Kálmán Imre operettjeiből adnak elő részleteket a Hungaroperett szólistái és Bangó Margit, a sztárvendég.

Augusztus 5-én a Magyar Virtuózok Kamarazenekara Szenthelyi Miklós hegedűművész vezetésével Bach- és Vivaldi-műveket szólaltat meg, augusztus 8-án a 100 Tagú Cigányzenekar műsorával fejeződik be az idei városligeti koncertsorozat.

Forrás: MTI

Az esemény weboldala