Család-történet műalkotásokban elbeszélve

Különleges családi kiállítás nyílik július 19-én a Duna Múzeum Európai Közép Galériájában. A Kocsisné Gerencsér Anna és Kocsis Lajos festőművész-tanárok munkásságát bemutató tárlaton építész gyermekeik és képzőművész, iparművész, lakberendező és fotográfus unokáik alkotásai is láthatók lesznek.

Kocsisné Gerencsér Anna 1939-ben kötött házasságot az akkor már az Esztergomi Tanítóképzőn rajzot és kézimunkát oktató Kocsis Lajossal. Ekkortól együtt dolgoztak, oktattak, közösen alapították az Esztergomi KOVEHO iparművészeti csoportot és a Képzői Bábegyüttest.

A művészet szeretetét és alkotói tehetségüket gyermekeik, Kocsis Csaba és Kocsis József építészként vitték tovább, és a következő generációban is számos művészt, művésztanárt találunk. A tárlaton bemutatkozik Császár Emőke rajztanár, népi iparművész, Császár Lilla képzőművész, tanár, Kocsis Barnabás és Kocsis Gáspár belsőépítészek, Kocsis Csobánka lakberendező és Kocsis Bence fotográfus is.

A kiállítást prof. emeritus Prokopp Mária művészettörténész nyitja meg 2013. július 19-én délután 17 órakor. A tárlat augusztus 27-ig tekinthető meg a Duna Múzeum Európai Közép Galériájában, kedd kivételével minden nap 9-17 óráig.

További információ: www.dunamuzeum.hu