Nyári ruhatárukat újíthatják fel a gyerekek a Mini Terminálban

Régi, unalmas ruháikból új, divatos darabokat készíthetnek a gyerekek a Design Terminál kicsiknek szóló, havonta jelentkező Mini Terminál elnevezésű kreatív műhelyében szombaton, a budapesti Erzsébet téren.

A Mini Terminálban július 13-án 10 órától a legkisebbek a régi, egyhangú vagy csak megunt darabokat szakemberek segítségével alakíthatják egyedivé, illetve festhetnek rá például pálmafás tengerpartot, vagy meseautót – közölte a Design Terminál az MTI-vel. A helyszínen „divatfotózás” keretében is megörökítik az elkészült alkotásokat, kiegészítőket.

A terminál áprilisban indította el a gyerekeknek szóló kreatív műhelyét. A foglalkozásokon a gyerekek környezettudatos, gondolkodó, valamint értő és elemző hozzáállását szeretnék erősíteni a programot vezető szakemberek.

A gyerekek és szüleik aktívan és együtt is tervezhetnek azért, hogy az egyes anyagokat jobban megismerjék, valamint az alkotásban, a funkcionális, tárgyi és esztétikai gondolkodásban jobban elmélyülhessenek egy-egy konkrét feladat megoldásakor.

Forrás: MTI