5 éves a György Ádám Kastélyakadémia Pomázon

Időpont: július 22–augusztus 1., Pomáz, Teleki-Wattay Kastély

György Ádám, a 31 éves, pomázi kötődésű zongoraművész 2013-ban ötödik alkalommal rendezi meg zongora akadémiáját, amelyre a világ minden tájáról, többek között Kínából, Ausztráliából, Svájcból és az USA-ból is érkeznek tehetséges zongorista növendékek. Július 22-én és július 31-én egy-egy koncert teszi emlékezetessé az évfordulót. 

György Ádám

György Ádám

A György Ádám Kastélyakadémia 2009-ben azzal a céllal jött létre, hogy a klasszikus zene bölcsőjében, Európában biztosítson fejlődési lehetőséget ígéretes fiatal zongoraművészek számára. Az elmúlt években egy olyan alkotóközösség kovácsolódott össze Pomázon, melyben kiváló tehetségek és mecénások találtak egymásra. A Kastélyakadémia magyar növendékeit 2012-től az R&R Software Zrt. támogatja.

A György Ádám Kastélyakadémia az idén is lehetőséget biztosít a zeneszerető közönségnek, hogy betekintést nyerjen a pomázi Teleki-Wattay Kastélyban zajló professzionális munkába. A nyilvános koncertekre  2013. július 22-én és július 31-én Pomázon, a Teleki-Wattay Kastélyban kerül sor.

György Ádám ideje jelentős részét úton tölti, Európán kívül teltházas koncerteket ad az USA és Ázsia koncerttermeiben. Rajongótábora koncertről koncertre gyarapszik, a legismertebb közösségi oldalon jelenleg kilencvenezren követik pályafutását. Karrierjében fontos mérföldkőnek számított a tavalyi labdarúgó Európa-bajnokság megnyitója, amelyen a lengyel zeneszerző, Frederic Chopin Vihar-etüdjét adta elő, és amelyet a helyszínen 60 ezer, míg a képernyők előtt 300 millió néző kísért figyelemmel.

György Ádám Kastélyakadémia, 2013. július 22. – augusztus 1. Teleki-Wattay Kastély (2013, Pomáz, Templom tér 3.)

Koncertek:
György Ádám zongoraestje – július 22. hétfő 19.00 – Teleki-Wattay Kastély
Zárókoncert – július 31. szerda 19.00 – Teleki-Wattay Kastély

Jegyek: koncert@adamgyorgy.com, 0630/262-06-29 vagy korlátozott számban a helyszínen kaphatók. Jegyár: 3.000 Ft, 5.000 Ft, 10.000 Ft

További információk György Ádámról: www.adamgyorgy.com, Youtube, Facebook