Rendhagyó módon népszerűsítették az Iseumi Szabadtéri Játékokat Szombathelyen

Rendhagyó módon népszerűsítették kedden a zenés előadások szereplői a Szombathelyen tizenhét nap múlva kezdődő Iseumi Szabadtéri Játékokat, a Jézus Krisztust alakító Schrott Péter kenyeret árult, a Mária Magdolna szerepét játszó Fekete Linda pedig fagylaltot adagolt egy belvárosi üzletben.

Mérei Tamás, a rendezvény főszervezője sajtótájékoztatóján elmondta: Szombathely egyik legforgalmasabb utcáját, a Kőszegi utcát átmenetileg átnevezték Iseumi Szabadtéri Játékok utcává, a minőségi szolgáltatásokat nyújtó vállalkozók pedig a rendezvénysorozat nevével fémjelzett termékeket árulnak.

Árulnak Iseumi Játékok hamburgert, lehet náluk kapni ibolyaízesítésű iseumi játékok fagylaltot, a pékségben a szabadtéri játékok logójával díszített zacskókba csomagolják a süteményeket, a kávézóban pedig kérésre Aida-koktélt kevernek – sorolta Mérei Tamás, aki szemléltetésül maga is elkészítette az említett koktélt a sajtótájékoztató résztvevőinek.

Szombathelyen júliusban és augusztusban a felújított Iseumban rendezik meg a szabadtéri játékokat, amelynek keretében július 26-án és 28-án olasz nyelven csendül fel Giuseppe Verdi Aida című operája, melynek címszerepét Lukács Gyöngyi alakítja.

Augusztus 2-án és 4-én Andrew Lloyd Webber Jézus Krisztus szupersztár című rockoperáját tűzi műsorára a szabadtéri teátrum, amelynek címszerepében az egyik kereskedelmi televízió tehetségkutató versenyében ismertté vált Schrott Pétert, Júdás szerepében pedig a hasonló körülmények között feltűnt Schwartz Dávidot láthatja a közönség.

Forrás: MTI
,