Ismét Balatonfüreden nyaral a Dumaszínház

Idén is Balatonfüredre költözik tíz napra a Dumaszínház, hogy humoristái és vendégművészei július 26-a és augusztus 4-e között együtt és önálló est keretében, improvizálva, zenélve és énekelve szórakoztassák az immár akár ezerfős közönséget.

Litkai Gergely, a Dumaszínház főszerkesztője az MTI-nek nyilatkozva azt emelte ki, hogy idén a zene másként lesz jelen a fesztiválon, mint korábban. Mint mondta, ez alkalommal a koncerteket is „dumaszínházszerűvé” varázsolták, így Dallal a falnak – zene teneked címmel Hadházi László és Bruti zenés stand-uppal készül. De ide tartozik Illés Ferenc, Kovács András Péter és Janklovics Péter Dumaszvingház című improvizatív, dzsesszes-szöveges előadása is, amelyben például az utóbbi humorista egy úgynevezett sampler segítségével komplett zeneszámokat ad elő egyedül, új színnel gazdagítva a magyar stand-upot – emelte ki.

Az improvizáció más előadásokban is nagy szerephez jut a SunCity területén felállított ezer férőhelyes sátorban – folytatta a főszerkesztő. A DumaImpróban a Dumaszínház előadói vendégművészekkel együtt az estet megelőző egy-két nap híreire rögtönöznek, a Beugró csapata pedig első alkalommal látogat a balatonfüredi fesztiválra, hogy Debreczeny Csaba és Pokorny Lia csapjon össze Hadházi Lászlóval, Janklovics Péterrel és Mogács Dániellel. Bár nem ez az első Beugró vs. Dumaszínház előadás, amelyben a színészek is stand-upolnak és a humoristák is improvizálnak, vidéken és ekkora közönség előtt most párbajoznak majd először az ellenfelek – jelezte Litkai Gergely.

Emellett ez alkalommal is a DumaFüreden rögzíti nyári műsorát a Rádiókabaré, amelynek a pénz és a revü lesznek a témái. Az elmúlt fél év legjobb pillanataiból válogató DumaAktuál mellett a Fiatal Félőrültek Fesztiváljának friss tehetségei közül is bemutatkoznak néhányan. Önálló esttel készül Badár Sándor és Rekop György is, továbbá lesznek klasszikus stand-up estek, amelyen fellép mások mellett Aranyosi Péter, Beliczai Balázs, Dombóvári István, Kiss Ádám és Kőhalmi Zoltán.

Forrás: MTI