Fia rendezi Sophia Lorent

Tizenegy év után ismét együtt dolgozik Edoardo Ponti és Sophia Loren: Jean Cocteau Emberi hang című monodrámáját viszik közösen vászonra.

Sophia Loren olasz színésznő Nápolyban és Róma tengerpartján forgatja új filmjét, amelyet fia, Edoardo Ponti rendez.

Tizenegy év után ismét együtt dolgozik Loren és fia: 2002-ben a színésznő a Carlo Ponti olasz producertől született fia rendezte Cuori solitari (Magányos szívek) című filmben szerepelt.

Most Jean Cocteau francia szerző Emberi hang című, 1930-ban írt monodrámáját viszik közösen vászonra. Az idén szeptemberben 79 éves olasz filmsztár egy szeretőjétől telefonon elhagyott nőt játszik. Loren jeleneteit a nápolyi utcákon és a Róma közeli Ostia tengerpartján vették fel rendkívüli biztonsági védelemtől kísérve nehogy a színésznő rajongói megakadályozzák a forgatást – jelentette az olasz sajtó.

Az Emberi hang kihívás is Loren számára: Cocteau darabjának egyik változatát Anna Magnani filmesítette meg 1948-ban Roberto Rossellini rendezésével. Loren alakításának különlegességét az adja, hogy mindvégig nápolyi nyelvjárásban beszél.

Loren legutoljára 2011-ben a RAI olasz közszolgálati televízión a családjáról készült filmben szerepelt és saját édesanyját, Romildát alakította.

Forrás: MTI