Diana Krall koncertjével startol július 16-án a VeszprémFest

Diana Krall háromszoros Grammy-díjas kanadai énekesnő, zongorista koncertjével veszi kezdetét a Veszprém Arénában a jubileumi, 10. VeszprémFest július 16-án este.

Diana Krall

Diana Krall

Diana Krall veszprémi koncertjére friss albuma, a Glad Rag Doll anyagával készül – közölték a szervezők az MTI-vel.

A VeszprémFest másnap a várban felállított nagyszínpadon Marcus Miller, a Magyarországon rendszeresen fellépő kétszeres Grammy-díjas amerikai basszusgitáros produkciójával folytatódik, ezúttal a tavaly megjelent Renaissance című lemezét mutatja be.

Július 18-án Paco de Lucia spanyol gitárművész, a flamenco zene ismert művelője lép színpadra, másnap pedig Nigel Kennedy brit hegedűvirtuóz és kvintettje lesz a VeszprémFest fellépője.

Július 20-án a fiatalabb korosztály kedvence, a brit pop- és r’n’b-sztár, Craig David lép színpadra.

Az elmúlt tíz évben 45 nemzetközi produkció szerepelt a VeszprémFest programjában, hét opera (ez a műfaj idén kimarad a fesztivál repertoárjából) és négy kiállítás. A fesztiválon és kísérőrendezvényein mintegy 150 ezer látogató fordult eddig meg.

Mészáros Zoltán, a VeszprémFest ügyvezető igazgatója korábban az MTI-nek azt mondta: idén 80 milliós jegybevétellel számolnak, az állami hozzájárulás, a Nemzeti Kulturális Alap előirányzata 45 millió forint, a szponzori támogatás 85 millió forint (ebből 25 milliót az E.ON Hungária ad), Veszprém városa pedig 20 millióval járul hozzá a költségek fedezéséhez.

A jubileumi fesztivál részletes programja, valamint a fesztivállal kapcsolatos információk a www.veszpremfest.hu weboldalon olvashatók.

Forrás: MTI
Korábbi cikk: VeszprémFest: Diana Krall, Marcus Miller, Paco De Lucia