Ifjú pecások, versenyre fel! – A Fishing & Hunting hétvégén horgászni tanítja a gyerekeket

Ingyenes pecázást és a horgászat alapjainak elsajátítását ígéri a Fishing & Hunting csatorna nyári rendezvénysorozata. Az ifjú horgászok minden hétvégén kifoghatják, ha nem is az aranyhalat, de kárászok, keszegek és pontyok garmadáját.

Ladányi Tamás kisfiával

Ladányi Tamás kisfiával

Július első szombatjától augusztus végéig minden hétvégén, a budai Millenáris Parkba várják a fiatal Ho-ho-horgászokat, akik a Gasztro Piknik és Night Market programsorozat részeként kis keszegeket, kárászokat és pontyokat emelhetnek ki a dísztóból elkerített tavacskából. Egyszerre 50-60 lurkó próbálhatja ki a pecázás élményét, de a program alatt több száz-ezer érdeklődőre számítanak. Amolyan igazi apa-fiú program lesz a „Fishing & Hunting Gyermek Horgászverseny”, ahol mindenki botot ragadhat. Regisztrálni most szombaton és vasárnap délelőtt 9 órától lehet, magát a versenyt 12 órától tartják. A keszegek legügyesebb rémei fél éves Magyar Horgász előfizetést kapnak ajándékba. A verseny előtt és után, a magyar horgászok és vadászok csatornája részéről Ladányi Tamás főszerkesztő – egykori tanár – oktatja majd az új generációt a horgászat csínjára-bínjára.

„Nagyon sok gyerek érdeklődik őszintén a horgászat csodája és a Fishing & Hunting műsorai iránt. Gátlások nélkül odajönnek hozzánk a kiállításokon és kérdeznek, kérdeznek, kérdeznek. Szívesen nézik és élvezik a szép természetfilmeket, valamint azt a hangulatot, amit ez az életmód kínál. Magam is hat esztendősen, vagyis negyven éve kezdtem el a horgászást a nagyapámmal. Manapság pedig a hét éves kisfiamat tanítgatom a halfogás művészetére. Ez egy nagyon fontos időszak, amikor a gyerekek a kis halakkal megtanulhatják az alapokat, hogy később aztán a megtermettebb halakkal való küzdelem minél nagyobb élvezett okozzon” – mondta a főszerkesztő, aki a csalizás, a horgászbot-tartás valamint a „catch and release”, vagyis a „fogd ki és ereszd el” elméletére tanítja majd a jelentkezőket.

A telepített halak a nyár végéig a tóban maradhatnak, így a résztvevőknek – ha nem is versenykörülmények között, de – minden hétvégén lehetőségük nyílik a pecázásra.

A Fishing & Hunting az ország első horgász- és vadász csatornája, amely már nyolc éve szolgálja a természet, valamint a horgászat és a vadászat szerelmeseit.

A Fishing & Hunting Gyermek Horgászverseny helyszíne és időpontja: Millenáris Park (1024 Budapest, Kis Rókus u. 16–20.), 2013. július 6-7.

Forrás: Red Lemon Media