Mozgóképes könyvajánlókat készített az Európa Könyvkiadó

Az Európa Könyvkiadó mozgóképes könyvajánlókkal népszerűsíti köteteit, a tíz kisfilm hétfőtől lesz látható a kiadó Youtube csatornáján.

A trailereket a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) elsőéves média dizájn szakos hallgatói készítették; a maximum három perces ajánlók célja az olvasói érdeklődés felkeltése – közölte a kiadó az MTI-vel.

Az alkotások olyan köteteket ajánlanak, mint például Amir Gutfreund az áprilisi nemzetközi könyvesztiválra megjelent regénye, A mi holokausztunk vagy például Hal Vaughan Egy ágyban az ellenséggel – Coco Chanel titkos háborúja című könyve. A kisfilmek hétfőtől július 12-ig lesznek láthatók a kiadó Youtube csatornáján.

Az Európa nemrég megjelent tizenöt könyvéből készített könyvtrailerek tükrözik az alkotók egyéni látásmódját. A tizenöt mozgóképes ajánlóból az Európa Könyvkiadó munkatársai választották ki azt a tíz alkotást, amely felkerül a kiadó Youtube csatornájára, valamint a Facebook-oldalára, ahol szavazni is lehet a legjobban sikerült filmre – olvasható a közleményben.

Az Európa Könyvkiadó több könyvéhez készült már trailer, legutóbb Szabó Szonja filmrendező forgatott ajánlót Háy János A mélygarázs című könyvéhez, Csáki László krétaanimációja pedig Dimitri Verhulst Elcseszett napok egy elcseszett bolygón című regényét népszerűsítette.

Forrás: MTI