Szent László-napok Kőbányán

Koncertek, gyerekprogramok és buszos városnézés is várja az érdeklődőket a csütörtöktől vasárnapig tartó Szent László-napokon Kőbányán.

Deák Bill Gyula - Forrás: Wikipédia

Deák Bill Gyula – Forrás: Wikipédia

Az ingyenes programokat a Szent László téren és a Szent László-plébániatemplom kertjében tartják péntektől: az eseményen fellép mások mellett Deák Bill Gyula, a Takáts Tamás Big Blues Band, Balázs Fecó, Illényi Katica, Laár András, a Dévai Duó és az Acoustic Light Blue – közölte a szervező Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ az MTI-vel.

Szombaton és vasárnap buszos városnézésen vehetnek részt az érdeklődők, valamint megtekinthetik a Conti kápolnát, a Szent László plébániát és a Helytörténeti Gyűjteményt.

A kőbányai pincerendszer látogatása előzetes regisztrációhoz között, jelentkezni a pince@kvzrt.hue-mail címen lehet. A programok között az Új-lenyomatok című kiállítás, sakkverseny és Gerlóczy Károly emléktáblájának avatása is szerepel.

A gyerekeket a hétvégén egyebek mellett bábműsor, a 100 Folk Celsius koncertje, színházi előadások, népi játékok és kézműves foglalkozások szórakoztatják, emellett kisvonaton utazhatják be a kerületet.

A Szent László-napok csütörtökön díszpolgári címek és kerületi kitüntetések átadásával kezdődik az ünnepi képviselőtestületi ülésen a Kőrösi Csoma Sándor Kulturális Központban.

Forrás: MTI