Isaach De Bankolé főszereplésével forog Hajdu Szabolcs westernje

A világhírű, elefántcsontparti születésű, César-díjas színész, az Éjszaka a földön és a Szellemkutya című filmekben feltűnt Isaach De Bankolé főszereplésével forog Hajdu Szabolcs filmrendező új filmje, a Délibáb.

Isaach_De_BankoleA film műfaja western, a produkció a Magyar Nemzeti Filmalap (MNF) 350 millió forintos gyártási támogatásával forog a Hortobágyon – közölte az MTI-vel a filmes szervezet szerdán.

„A magyar pusztán játszódó film Francis, egy afrikai futballista történetét meséli el, aki menekülni kényszerül a sajtó és a hatóságok elől egy botrányba fulladó mérkőzést követően. Francis egy világtól elzárt tanyán talál menedéket mélyen a puszta szívében, ám hamarosan rádöbben, hogy a tanya valójában rabszolgatelep. A futballista életének legkeményebb meccse kezdődik, melynek tétje nemcsak a szabadság, hanem maga a túlélés” – áll a közleményben, amely felidézi, hogy a forgatókönyvet Hajdu Szabolcs, Jim Stark és Lovas Nándor írta.

A Macerás ügyek (2001-es Filmszemle legjobb elsőfilm díja), a Fehér tenyér (2004-es Filmszemle legjobb rendező díja, külföldi filmkritikusok díja) és a Bibliothéque Pascal (2010-es Filmszemle fődíja, külföldi filmkritikusok díja) rendezőjének új filmjében a főszerepet Isaach De Bankolé játssza. A Franciaországban nevelkedett színész Jim Jarmusch filmjeivel vált világszerte ismertté, ezek mellett Lars von Trier Manderlay-jában és a Casino Royal című James Bond-filmben is szerepelt. A hortobágyi rabszolgatelep főnökét Razvan Vasilescu román színész alakítja, míg a női főszerepben Török-Illyés Orsolya lesz látható. Dragos Bucur román színész és Polgár Tamás is játszik Hajdu Szabolcs új filmjében.

A Mirage Film Studio és a Filmpartners produkciójában a szlovák MPhilms közreműködésével készülő film operatőre Nagy András, látványtervezője Rajk László. A Délibáb producere Taschler Andrea és Kovács Gábor, társproducere Pataki Ági, Prikler Mátyás, Jim Stark, Romwalter Judit és Mécs Mónika.

A forgatás július végéig tart. A Délibábot várhatóan jövő ősszel mutatják be a magyar mozik.

Forrás: MTI