Kísérőprogramok a Kaláka Fesztiválon

Csütörtökön kezdődik Egerben Kelet-Közép-Európa legrégebbi folkzenei fesztiválja, a 34. Kaláka Fesztivál, amelyen ott lesz Bródy Sándor unokája, Gárdonyi Géza dédunokája és Cseh Tamás családja is.

Kaláka Fesztivál - Hot Jazz Band

Kaláka Fesztivál – Hot Jazz Band

Csütörtökön Cseh Tamás-kiállítással és Verskoncerttel kezdődik Kelet-Közép-Európa legrégebbi folkzenei fesztiválja, a 34. Kaláka Fesztivál. Június 27. és 30. között ismét a zene, az irodalom és a tánc a főszereplő Egerben. A patinás rendezvénysorozat tavaly költözött át Miskolcról a hevesi megyeszékhelyre. A város lakói szeretettel befogadták, a fesztivál törzsközönsége pedig örömmel jött az új helyszínre, hiszen itt a programlehetőségek is bővültek. Este koncertek a Vármúzeum Gótikus palota előtti terén, napközben kézműves vásár és zenei programok az Eszterházy téren, éjszaka táncházak, szombaton filmvetítések és ökumenikus istentisztelet.

A Líceum aulájában látható kiállítás a képzőművész Cseh Tamást bemutatja be, a megnyitóján ott lesz a családja is. A Verskoncerten költőkkel és muzsikusokkal nem csak találkozhat a közönség, de közös játékra is invitálják őket.

Kaláka Fesztivál - Palya Bea

Kaláka Fesztivál – Palya Bea

Az idei fesztivál kiemelt eseményei: megemlékezés a 150 éve született két írónagyság, Bródy Sándor és Gárdonyi Géza kiemelkedő munkásságára. 

„Születtem Egerben, amire büszke vagyok” kiállítás Bródy Sándor tiszteletére (június 28., péntek, Bródy Sándor Könyvtár). A megnyitón jelen lesz Alexander Brody, Bródy Sándor unokája és Keller Péter, Gárdonyi Géza dédunokája is.

A megnyitót követően a Múzsák ligetében (Érsekkert) a Bródy-Gárdonyi szoborcsoport mellett zenészek, költők, a szervezők és a közönség közösen elültetik a Kaláka Fesztivál fáját a két nagy író tiszteletére.

Vasárnap délután az Eszterházy téren hallgathatja meg a közönség a „Gárdonyi, a költő” dalnokverseny – a zsűri által kiválasztott – legjobb dalait. A legtöbb közönségszavazatot elért művek előadói este a Várszínpadon vehetik át a Kaláka Fesztivál, Eger város, illetve a Vármúzeum díját.

Kaláka Fesztivál - Napra

Kaláka Fesztivál – Napra

Az idei Eger-regE Túra városismerkedési játékban is Bródyhoz és Gárdonyihoz kapcsolódó emlékhelyeket kereshetnek fel az érdeklődők.

A fesztivál teljes programjáról, a fellépőkről, a bérlet-és jegyárakról, szállás- és utazásajánlatokról: www.kalakafesztival.hu

Kapcsolódó cikk: 34. Kaláka Fesztivál „Itthon Egerben” – 2013. június 27-30.