Eger 1552 Casting – Szereplőválogatást hirdet a város

A nyáron újra megelevenedő Egri csillagokhoz hirdet szereplőválogatást a város – jelentették be a szervezők egri sajtótájékoztatójukon kedden.

Rázsi Botond, a hevesi megyeszékhely alpolgármestere szerint fontos, hogy ne csak az ide látogatóknak, hanem a helybélieknek is megmutassák a város értékeit. Mint elmondta, a tavalyi Castingon már kiválasztották a szereplőket Dobó István, Bornemissza Gergely és Jumurdzsák karakterére, idén többek között a gyermek Gergő és Vicuska, Sárközi és Cecey Éva szerepére várnak jelentkezőket. A kiválasztottak csatlakozhatnak Dobóékhoz, így idén „nagyobb lélegzetvételű” produkcióra számíthatnak az egriek és a látogatók – tette hozzá.

Király Júlia, a Gárdonyi-hagyaték kezelője, a Gárdonyi Év programjainak szervezője emlékeztetett: Gárdonyi Gézát Bornemissza Gergely története ihlette meg az Egri csillagok megírásakor. Nyáron a regény különböző részei elevenednek meg a várban, az Érsekkertben és a városban. Az érdeklődők egyebek mellett bepillantást nyerhetnek Török Bálint udvarába, ott lehetnek Gergő és Vicuska esküvőjén és részesei lehetnek az ostromnak is.

Berecz Mátyás, a Dobó István Vármúzeum megbízott igazgatója az élményszerűség jelentőségét emelte ki. Fontos, hogy a közönséget is bevonják a történetbe, mert ha az alapvető motívumok megmaradnak a gyerekekben, talán kedvük lesz a regényt is elolvasni – hangsúlyozta.

Az Eger 1552 Castingra július 3-án éjfélig lehet jelentkezni e-mailben, az 1552@ph.eger.hu címen, a szereplőválogatást július 6-án tartják az Agria Parkban.

Forrás: MTI