Bahget Iskander szociofotói, portréi, sivatagi tájképei a MUSEION No.1 Galériában

Bahget Iskander szíriai születésű, Magyarországon élő fotóművész fekete-fehér szociofotóit, sivatagi tájképeit és portréit mutatja be az Iskander egy marék világa című kiállítás, amely csütörtöktől látható a MUSEION No.1 Galériában Budapesten.

Bahget Iskander fotóművész több mint harminc fekete-fehér munkát felvonultató tárlata szociofotóiból, a szír sivatagi világgal kapcsolatos tájképeiből, valamint a magyar irodalom és képzőművészet jeles képviselőiről készült portréiból válogat – közölte a galéria az MTI-vel.

Az 1967 óta Magyarországon élő művész portréin mások mellett Faludy György költő, Illyés Gyula író, Buda Ferenc költő, műfordító, valamint Tóth Menyhért festőművész látható. A sivatagi tájképeken a Szíriában élő embereket is bemutatja, és látható lesz a kiállításon az 1975-ben készült, Gémeskút című munkája is.

Bahget Iskander a kecskeméti Forrás című irodalmi, szociográfiai, művészeti havilap társszerkesztője, 1968 óta foglalkozik fényképezéssel. Több csoportos és egyéni kiállításon szerepeltek munkái, saját műtermében a reklám- és divatfotók készítése mellett szórólapokat, prospektusokat és katalógusokat tervez.

Az arab nyelvű, mintegy húsz országban megjelenő Kék Duna című havilapban írásaival, fotóival mutatja be a magyar kultúra és a magyar történelem eseményeit, alakjait.

Budapesti tárlata július 19-ig tart nyitva.

Forrás: MTI