Fatemplom Fesztivál 2013 – Magyarföld, július 19-21.

fatemplom f0

„Minek az út, ha nem a templomhoz vezet?”

Régen, egy szép grúz filmben hallottam ezt a mondatot, lehet, hogy nem szó szerint így hangzott, de az emlékezetemben így ragadt meg. A filmben egy idős asszony mondta. Visszatért régi lakóhelyére, ahol távozása óta sok minden átalakult. Az asszony egy járókelőt kérdezett: ez az út vezet a templomhoz? A templomot már lebontották – hangzott a válasz.

fatemplom f

Persze ez régen volt, de lehet, hogy Rátóti Zoltánt, magyarföldi polgármesterként hasonló gondolat vezette. Az út meg volt, gyönyörű helyre vezetett, szinte sugározta: itt egy templomnak kell állnia!

Három éve áll a magyarföldi fatemplom, érdemes elindulni a hozzá-vezető úton, kivált, ha a templomban és a templomra néző szabadtéri színpadon remek muzsika szól.

Ezt kínálja a Fatemplom Fesztivál:
Sator Quartet, Bognár Szilvia, Csík zenekar, Kaláka, Gryllus Vilmos, Szirtes Edina Mókus, Rátóti Zoltán, Igricek, Magyarvista, és hozzájuk Szlovéniából a Brina, Szicíliából a Nakaira. A Kereplő Színház Lúdas Matyi történetét hozza el nekünk.

Szombaton és vasárnap reggeltől délutánig a gyerekeket több koncert, kreatív játszóház és foglalkoztató várja, lesz mesekönyv-bemutató, dedikálás és meseolvasás is. Idén 4. alkalommal rajtol el a Magyarföldi Kerépárverseny mezőnye. Nevezni a helyszínen lehet.

A Fesztivál 3 napja alatt kézművesek kínálják portékáikat, a templomdombon, és  megkóstolhatják a helyi ételspecialitásokat is, pl. a vasi dödöllét.

A Fatemplom Fesztivált vasárnap délelőtt ökumenikus istentisztelet zárja, melyen a liturgia elemei között a fesztivál művészei is előadják a hely és az alkalom szelleméhez illő dalaikat.

Induljanak el a magyarföldi fatemplomhoz vezető úton!

Mindenkit szeretettel várunk!
Gryllus Dániel

A programokkal párhuzamosan a játszóház és kézműves foglalkoztató szombaton és vasárnap reggeltől délutánig várja a gyerekeket!
Mindhárom nap a templomdombon a helyi kézműves mesterek árulják portékáikat.

Július 19. – péntek
17 óra – Creatio – Bognár Szilvia és a Sator Quartett előadása
18.30 – Nakaira (Olaszország, Szicília)
20 óra – Csík zenekar

fatemplom f csik

Július 20. – Szombat
9.30 Gyerekprogramok. Játszóház, ügyességi verseny.10 órától “Palkó, Zsófi és a világ dolgai – mesekönyv-bemutató és meseolvasás. A könyv írója, Vitkolczi Ildikó dedikál.
11 óra – Kaláka gyerekműsor
12 óra – Lúdas Matyi – a Kereplő Bábszínház előadása
14 óra – Igricek
15 óra – Weöres Sándor: A teljesség felé (részletek)előadják: Gryllus Dániel (citera, ének), Rátóti Zoltán és Szirtes Edina Mókus (hegedű)
16.30 – Tao Te King – Szirtes Edina Mókus és vonósnégyese
18.00 – Kaláka
19.30 – Brina (Szlovénia)
21.00 – MagyarVista

fatemplom kalaka

Július 21. – Vasárnap
9.00 Gyerekprogramok. Játszóház, ügyességi verseny.9:30 “Palkó, Zsófi és a világ dolgai – mesekönyv-bemutató és meseolvasás. A könyv írója, Vitkolczi ildikó dedikál.
10 óra – Gryllus Vilmos gyermekműsora
10.50 – 4. Magyarföldi Kerékpárverseny Rajt (nevezés a helyszínen 10:30-ig)
11 óra – Ökumenikus istentisztelet
az istentisztelet után kb. 13 órakor a Kerékpárverseny eredményhirdetése
13 óra – a Kinizsi Néptánccsoport gyermektáncosai Tapolca (utána gyermektáncház)

Bérlet és jegy a helyszínen váltható. Bérleteket elővételben kedvezményes áron online a www.kalakazenebolt.hu weboldalon lehet vásárolni.
SZÉP kártyát elfogadunk!
A programokról további információ a www.magyarfold-falu.hu honlapon, vagy a veronika.marosi@gryllus.hu e-mailcímen érető el.

Bérlet és napijegy vásárlás
Belépőjegyeket elővételben a Kaláka Zeneboltban (1052 Budapest, Bárczy I. u. 10. tel. (1)267-5331, zenebolt@kalaka.hu)  vagy online: www.kalakazenebolt.hu lehet megvásárolni, illetve a fesztivál idején a helyszínen lehet hozzájutni.
A belépőjegyeket SZÉP Kártyával is meg lehet vásárolni! A Kaláka Zeneboltban valamint majd a helyszínen is mindhárom kártyát elfogadjuk, az online felületen egyelőre még csak az MKB és az OTP működik, de a K&H is hamarosan elérhető lesz.

Bérlet- és jegyárak
jegy típusa                      elővételben      helyszínen
felnőtt napijegy
(péntek)                                  –               2100 Ft
felnőtt napijegy
(szombat)                               –               2700 Ft
vasár-napijegy
(gyermek / felnőtt)                  –               1000 Ft
gyermek napijegy
péntek/szombat
(3-14 éves korig)                   –               1000 Ft
felnőtt fesztiválbérlet
(3 napos)                          3800 Ft         5000 Ft
gyermek fesztiválbérlet
(3 napos)                          1900 Ft         2500 Ft