Békéscsaba új belvárosa kétnapos programmal ünnepel

Kétnapos programkínálattal várja a látogatókat Békéscsaba megújult belvárosa szombaton és vasárnap. Az EU által is támogatott, mintegy kétmilliárd forint értékű köztéri beruházást pénteken adták át ünnepélyes keretek között.

Az „Egészséges Békéscsaba” mottó jegyében zajlanak a rendezvények, cél az emberekkel megismertetni a város értékeit, természeti kincseit – mondta el az MTI-nek a programokat lebonyolító Körösök Völgye Látogatóközpont illetékese, Salamon Anikó.

A kétnapos gazdag programkínálat része a belváros rehabilitációjáról szóló nagy projektnek. Békéscsaba történelmi és új épített környezetének megismerését, összekapcsolását az egészséges életmóddal az EU miniprojektek keretében száz százalékban támogatja. Cél az új városrész  bekapcsolása Békéscsaba vérkeringésébe, az új közösségi és találkozási helyek megismertetés a lakossággal – magyarázta.

Péntek késő este a városháza előtti főtéren a West Side Story című musicalt mutatja be koprodukcióban az Újvidéki Színház és a Békéscsabai Jókai Színház. A kerékpárok szerelmesei szervezett túravezetés mellett szombaton és vasárnap is kétóránként járhatják körbe a várost, ismerkedhetnek az új közterekkel, a megújult zöld felületekkel. A gyalogosok idegenvezetőkkel sétálhatnak a belvárosban. Lesz belvárosi kincskeresés, ahol a játékban résztvevőket titokzatos rejtjelek kalauzolják az megújult belváros rejtelmeibe. Napközben és este koncertek, zenés-táncos műsorok  szórakoztatják a közönséget.

Forrás: MTI