A zenéé a fő szerep az Orfeumban

Az Így mulat a pesti polgár, azaz múltidéző zenemúzeum című programmal este hét órától hajnalig várják a közönséget a Múzeumok éjszakáján.

A pesti mulatóban az első program ezen az estén A nemzet csalogánya – Blaha Lujza élete prózában és dalokban című produkció lesz. Csomor Csilla színművész a magyar színjátszás kiemelkedő alakjának, Blaha Lujzának a sorsát megjelenítő előadásból készített zenés irodalmi estet, Darvas Ferenc zongorakíséretével adja elő.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben a szervezők kiemelik: a tavalyi rendezvényen 1300 vendég volt kíváncsi az Orfeum programjaira, ezért az idén a pódium terem mellett a különtermet is berendezik asztalokkal, székekkel, és a közönség kivetítőkön követheti a színpadon zajló produkciókat.

Kilenc órától Gyere, te nímand! – Régi budapesti színházi slágerlista címmel régi magyar operettek és filmek slágereit idézik fel, amelyeket Kállai-Kiss Zsófia zenekarával és Járási Lászlóval ad elő. Ezt követően az 1980-as évek Neoton-dalai hallhatók swingköntösben: Csepregi Éva és zenekara különleges hangszerelésben mutatja be a dalokat ezen az estén. Éjféltől pedig a Pesti Sikk zenekar az 1930-as, 1940-es évek sanzonjait adja elő.

Forrás: MTI