Nyárnyitó zenei fesztivál és rögbitorna Esztergomban

Négynapos zenei fesztivál kezdődik csütörtökön Esztergomban a komolyzenétől a rapen át a rockzenéig egy-egy zenei irányzat kiemelkedő képviselőit felvonultatva. Szombaton a program ingyenes – közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

A koncertekre az Esztergomi Vitézek SE rögbicsapat Prímás-szigeti bázisán kerül sor. A Rugby Club Hotel sportpályáin a fesztivál ideje alatt a nemzetközi veterán rögbi szövetség tart tornát 20 külföldi csapat részvételével – mondta el Fehér Sándor.

Csütörtök este a Zenekar nevű együttes lép fel, őket pénteken délután Takáts Eszter és Bakai Marci követi, majd a Deák Bill Blues Band koncertezik. A napot az Alapzaj zenekar fellépése zárja.

A program szombati, ingyenes napján este nyolckor ad koncertet Molnár Ferenc Caramel és hallható lesz még a Pannonia Allstars Ska Orchestra is. Szintén ezen a napon lép fel a veszprémi hip-hop formáció, a Hősök. A nap utolsó szereplője a Filip Gyuri Band lesz.

Vasárnap a budapesti Wildboars kerekesszékes rögbicsapat szervezésében, több külföldi csapat részvételével kerekesszékes tornát rendeznek, valamint táncbemutatót tartanak. Ezt követően fellép a Sebő zenekar, Szegő Csaba, a Takács Tamás Blues Band és a Rock’n Roller együttes.

Forrás: MTI