Júlia akartam lenni… Ábel Anita zenés ébredése – Sári Edina ajánlója

A Budapest Jazz Club-ban megnéztem-hallgattam a Júlia akartam lenni előadást és nagyszerűnek találtam!

Ábel Anita - Júlia akartam lenni - Fotó: Kaunitz Miklós

Ábel Anita – Júlia akartam lenni… – Fotó: Kaunitz Miklós

Nagyon jó arányban van benne a zene és a próza, van benne humor és elérzékenyülés, ismert dallamok és a zenekar által magyar költők verseire írott saját dalok (köztük kortárs költő, Závada Péter is!), nagyon jó élmény volt, köszönöm a meghívást!

Anita jó előadó, megfogja a közönséget és nem engedi az előadás végééig, sőt, aki ott volt, kicsit haza is vihetett belőle emlékbe. Aki még nem tudta megnézni, mindenképpen menjen el és nézze meg június 20-án, de jegyeket érdemes előre váltani, mert teltház volt!

Sári Edina

Időpont: 2013. június 20. 20:00
Helyszín: Budapest Jazz Club, Budapest XIII., Hollán Ernő u. 7.

Ábel Anitáról eddig csak szűk szakmai körben volt köztudott, hogy fantasztikusan énekel. Most a nagyközönség is megismerheti ezt az oldalát, zenekarával most Önöknek/Nektek játszik. Júlia akartam lenni… című koncertjén Anita kedvenc magyar dalai csendülnek fel, kicsit újragondolva: különleges ütőhangszerek, tangóharmonika, akusztikus gitár és zongora segítségével. Csak egy fiú a házból, Boldogság gyere haza, Szomorú vasárnap, de még Zoltán Erika egykori slágere, a Túl szexi lány is elhangzik, dögös, swinges feldolgozásban.

Ének: Ábel Anita
Zongora, harmonika, ének: Nemes Zoltán
Gitár, ének: Bellák Miklós
Ütőhangszerek: Schneider Szilveszter