V4 Fesztivál és Színházi Találkozó programja

V4 Fesztivál és Színházi Találkozó programja

vac

Július 3. (szerda)
18 óra – Fesztivál ünnepélyes nyitó előadása
A rendezvény fővédnökének, Balog Zoltánnak, az Emberi Erőforrások Miniszterének nyitó beszédével veszi kezdetét az első alkalommal megrendezésre kerülő V4 Fesztivál és Színházi Találkozó.

Köszöntőt mond a rendezvény védnöke Harrach Péter, Országgyűlési Képviselő és Fördős Attila, Vác Város Polgármestere, majd a rendezvény szervezője, Kis Domonkos Márk, a Váci Dunakanyar Színház ügyvezető igazgatója.

A megnyitó ünnepségen fellépnek:
Kis Gergely Márton: A visegrádi négyek dallamai citerán
Everdance Táncszínház: A visegrádi négyek táncban elbeszélve

A megnyitó ünnepségre külön jegyet váltani nem lehet, korlátozott számban fesztivál bérlet vásárolható, mely erre a rendezvényre is érvényes.

Július 4. (csütörtök)
18 óra – Tesin színház előadása Csehországból
Jaroslav Moravčík: Diagnózis
Zenés-táncos előadás, mely a mai rohanó, olykor már-már hektikus mindennapjainkról szól. Az élet tele van lehetőségekkel. Csak rajtunk múlik, mit választunk, minek adunk esélyt. Karrier, dicsőség, siker, pénz, stressz, trendinek lenni vagy egy lépéssel mások előtt járni? Inkább próbáljuk ki, milyen is lehet egy napot másképp megélni: csak úgy leülni, szabadnak lenni, lazának lenni, elhessegetni a felhőket az égről, galambot etetni vagy belehallgatni a csend gyönyörűségébe, nem megfeledkezni a mosolyról és a békességről.

20 óra Hobo és Bandája koncert

Július 5. (péntek)
18 óra – debreceni Csokonai Színház előadása Magyarországról
Olt Tamás: Absinth
Derűs zuhanás egy részben, sanzonokkal
„Úgy érezte, zuhan. Előre zuhan, ha úgy tetszik, horizontálisan, és a szagok, a mindenkori nevetések és csókok, napok, sőt évszakok úgy hasítanak át a koponyáján, az arca pólusain, mint egy kék masnis kislány játékszitáján az értelmetlen meleg homok. Egyetlen pillanat alatt mindent elveszített, egész mivolta ezer és ezer darabra szakadt szét. Mint hegyomláskor az apró mészkövecskék, melyek minden koppanásnál további darabokra hasadnak és a legkiszámíthatatlanabb irányban repülnek tovább…”

20 óra – Rúzsa Magdi koncert

Július 6. (szombat)
18 óra – Jan Kochanowski Popular Színház előadása Lengyelországból
Neil LaBute: Faragjunk férfit
Neil LaBute amerikai drámaíró művei mélyre ásnak az emberi lélek rejtelmeiben, hogy a legrosszabbat hozzák a felszínre. Hősei hétköznapi emberek, akik frusztrációjukat, vagy éppen ambícióikat kívánják gyengébb embertársaikon kiélni, hogy önző kis szórakozásaiknak hódolhassanak, vagy a művészet oltárán áldozzanak, megsebzett és összetört lelkeket hagyva maguk után. A Faragjunk férfit című darab sem kivétel ez alól.
Könnyed hang¬vételben indul, bemutatva, hogyan találkozik a múzeumban a kissé pocakos, idétlen frizurájú biztonsági őr és a művészeti tanulmányokat folytató, meglehetősen radikális nézeteket valló egyetemista lány. Ahogy ez lenni szokott, egymásba szeretnek, és a fiú, a lány finom, de határozott befolyása alatt lassan átalakul. Egyre karcsúbb lesz, új hajviselet, új ruhák meg egy orrműtét is hozzájárulnak ahhoz, hogy rövid időn belül úgy nézzen ki, mint egy férfimodell. Egyedül barátai szemlélik megdöbbenéssel átváltozását, többször hangot adva nemtetszésüknek, de a szerelem teljesen elveszi az eszét… és mi lesz a vége a románcnak? Mi a terve az egyetemista lánynak az egykori biztonsági őrrel? Az előadás végére mindez kiderül.

20 óra – Dolhai Attila és Vágó Bernadett koncert, vendég: Szabó P. Szilveszter

Július 7. (vasárnap)
15 óra – Zsolnai Városi Színház előadása Szlovákiából
Iva Klestilová: Lombzúgás
Az előadás az elválaszthatatlan iker létről szól, a tudat alatti kötődésről egy iker fiú és lány testvérpár között. A szülés közben azonban a két kisgyermek közül az egyik, a fiú meghalt, de mégis még mindig jelen van a húga életében. A lány nem képes az igaz szerelmet beengedni szívébe, mert annyira kötődik a halott testvéréhez. A színdarabot a cseh drámaíró, Iva Klestilová írta, aki jelenleg Prágában a Nemzeti Színházban dolgozik, mint dramaturg.

19 óra – Fesztivál záró ünnepsége és a négy ország közös előadásának bemutatója
Bemutatásra kerül a rendezvény ideje alatt a négy ország művészei által elkészített közös produkció. A fesztivál alatt a színészek minden nap részt vesznek egy kurzuson, ahol a verbális kommunikáció nehézségeit, annak félreérthetőségeit felhasználva igyekeznek majd boldogulni egymással.

Az előadások a Váci Dunakanyar Színházban, a koncertek pedig a Vörösház udvarán kerülnek megrendezésre.
(Váci Dunakanyar Színház: Vác, Dr. Csányi László krt. 58, Vörösház: Vác, Dr. Cányi László krt. 52.)

Jegyinformációk:
• előadás jegyárak: 1500 Ft
(FIGYELEM!!! Minden megvásárolt előadás jegy mellé ajándék koncert belépőt adunk, mely az előadás végén vehető át a színházban)
• koncert jegyárak: 2000 Ft
• fesztivál bérlet: 5600 Ft (belépésre jogosít a fesztivál összes rendezvényére, nyitó ünnepségen csak bérlettel, ill. meghívóval lehet részt venni)

Jegyeket vásárolni június 3-tól lehet a Váci Dunakanyar Színház Jegypénztárában, országosan a Ticketportal Irodáiban, vagy online a www.ticketportal.hu oldalon.

Forrás: Váci Dunakanyar Színház

,