Véradók világnapja – Véradás országszerte 33 helyszínen

Országszerte 33 vöröskeresztes helyszínen várják a véradókat a világnap alkalmából pénteken, Budapesten szórakoztató programokkal és Elvis Presley-imitátorokkal hívja fel a figyelmet a véradás életmentő szerepére.

A Magyar Vöröskereszt véradóversenyének arca idén Elvis Presley, aki maga is véradó volt. A királyt Elvis By Fly és Elvis By Tom segítségével idézik meg, emellett Mogács Dániel stand up műsora és interaktív játékok szórakoztatják az érdeklődőket.

A Budapesti Corvinus Egyetem környékén, a Vámház körúton és a Fővám téren a Magyar Imitációs Társaság élő szobrainak közreműködésével az arra sétálók testközelből tapasztalhatják meg, hogy adott esetben emberek életei múlhatnak azon, hozzájutnak-e a szükséges vérkészítményhez.

A Fővám téren a Vöröskereszt önkéntesei hatalmas vásznat feszítenek ki, melyre bárki felírhatja a véradással kapcsolatos gondolatait – közölte a Magyar Vöröskereszt szerdán az MTI-vel.

A Budapesti Corvinus Egyetem E épületében véradás lesz 12 és 18 óra között, és az épületben hirdetik ki az országos felsőoktatási véradóverseny eredményeit is.

A humanitárius szervezet idén is meghirdeti az Öltöztessük pirosba az országot! elnevezésű akciót: mindenkit arra kérnek, vegyen fel egy piros ruhadarabot, ezzel is kifejezve tiszteletét a véradók iránt. Aki fotót is készít ötletes piros szereléséről és feltölti a Vöröskereszt Facebook oldalára, ajándéksorsoláson vehet részt.

Forrás: MTI