Dance Open Plusz – 2013. Nyár – Nyitott tréningek mindenkinek!

A 2012 őszén elindított Dance Open programot, decemberben egy háromnapos téli intenzív Dance Open Plusz zárta, a tavaszi ciklust is egy három napos kurzussal zárjuk, ahol bárki kipróbálhatja a talking táncot, kortárs mozdulatokat, partneringet tanulhat, elmerülhet a művészi jazz tánc szépségeiben, és mind ezt, akár egymás után is megteheti a legjobb mesterek irányításával.

dance_open_uj_v2_ff

Mesterek: Bakó Gábor, Jónás Zsuzsa, Maday Tímea Kinga, Zambrzycki Ádám

Dance Open Plusz – Nyár
Intenzív kurzusok 2013. június 21-22-23.
a Közép-Európa Táncszínház szervezésében

Zambrzycki Ádám: TALKING DANCE (csak szombat, vasárnap!): 13:30-15:30 -120 perc
Jónás Zsuzsa: KORTARS PARTNERING: 16:00-17:30 – 90 perc
Maday Timea Kinga: KORTÁRS TÁNC: 18:00-19:30 – 90 perc
Bakó Gábor: MŰVÉSZI JAZZTÁNC: 20:00-22:00 – 120 perc

Helyszín: Bethlen Téri Színház            
Budapest VII. kerület Bethlen Gábor tér. 3.            

Óradíjak:
90 perc: 1800 Ft/alkalom (bérlet a három napra: 5000 Ft).
120 perc: 2000 Ft/ alkalom (bérlet a három napra: 5500 Ft).
Az óradíjak és bérletek mesterenként értendők!

Jelentkezés és további információ: cedt@chello.hu, +36 30 456 3885

Zambrzycki Ádám: TALKING DANCE
Tánc és helyzetgyakorlatok!

A Beszélő Tánc a színészi jelenlét, előadásmód és a táncművészet közötti határokat keresi és szünteti meg. A közös bemelegítés és tréning az óra elején sok földelemet tartalmaz álló helyzetben pedig a balance és off-balance váltakozása által létrejövő dinamikára koncentrál, alapvetően kortárs tánctechnikára épül. Az óra további részében olyan gyakorlatokkal foglalkozunk, amelyek speciális elegyei a kortárstánc improvizációs feladatainak, illetve a hagyományos színészképzésben használt helyzetgyakorlatoknak. Dolgozunk a Zadam Társulat régebbi produkcióiból kiemelt jelenetekkel is, amelyek és az improvizációs gyakorlatok tartalmaznak beszélt szöveget is.

Az órák nyitottak mindenki számára, táncos vagy más előadói előképzettség nem feltétele a részvételnek, azonban kreativitás és improvizációs készség szükséges a közös munkához. A kétnapos kurzuson való részvétel egyben felvételi lehetőség a Zadam Társulat jövőben készülő produkcióira.

Maday Tímea Kinga: KORTÁRS TÁNC
A test és a mozgáskultúrák sokszínűsége!

Várok szeretettel kezdőket és hivatásos táncosokat.
Az órákon nagy figyelmet fog kapni a test anatómiája, annak megfelelő, a saját adottságunkhoz mért határ felismerése, és annak funkcionális, súlyban, térben és nem legutolsó sorban, előadásmódban használt lehetősége. Belekóstolunk más táncos stílusokba is, mint például a balett, kortárs, hip-hop, földtechnika és improvizáció, melyeket egyénileg és partnerekkel is kipróbálunk új lehetőségeket és sokszínűséget kölcsönözve mozgáskultúránknak. Célom, hogy e három nap alatt minél több információt tudjak átadni a résztvevő érdeklődőknek, segítve fejlődésüket.

Jónás Zsuzsa: KORTÁRS PARTNERING
Lendület, bizalom, érintés!

Táncművészek, tánckedvelők, versenytáncosok, salsások, swingesek, hobby táncosok, FIÚK, LÁNYOK!

A kortárs partnering céljai és fókusza:
1. hogyan érintsük meg partnerünket úgy, hogy bármiféle ütközés, kellemetlenség vagy agresszív élmény NE társuljon hozzá,
2. hogyan sajátítsuk el a bizalmat, a vezetés-követés technikáját,
3. hogyan használjuk egymás energiáit megkönnyítve a mozdulatok lendületét.

Várjuk szeretettel mindazokat, akik szívesen vesznek részt egy csapatépítő programon, amely tanulás mellett egyben figyelmet és jókedvet is biztosít.
Előképzettség nem feltétel, minden, ami kellhet, az TE MAGAD vagy!

Bakó Gábor: MŰVÉSZI JAZZTÁNC
Virtuóz, energikus, robbanékony!

Bakó Gábor a hazai táncélet jeles képviselője, ennek elismeréseként EuroPAS díjjal tüntették ki. Számos nagy sikerű magyar és külföldi zenés darab koreográfusa, társrendezője. 26 éve tanít, képez táncosokat. 11 éven át a Győri Nemzeti Színház vezető koreográfusa volt. Jazztánc vonalon a régi és az új stílusokból egy önálló jelrendszer kifejlesztésén dolgozik nagy hangsúlyt fektetve a klasszikus balett alapokra. Néhol virtuóz, energikus, robbanékony, máshol lassú és kifinomult mozdulatokkal tölti be a mozgásteret, amely jelentősen fejleszti a fizikai állóképességet. Lendületes forgás- és ugráskombinációkkal dolgozik igen széles skálájú jazz zenékre, használva a zenei súlyokat, valamint a zenei színeket. Napról napra fejleszti növendékeit, hosszú távon gondolkodik. Sok egykori növendéke komoly együttesekben táncol. Kitartásuk, kondíciójuk, állhatatosságuk elsőrangú.

Forrás: Bethlen Téri Színház