A Csík Zenekar, a Békéscsabai Jókai Színház és az ExperiDance is fellép is a XIII. Csabai Sörfesztiválon

A Csík Zenekar koncertje, a Békéscsabai Jókai Színház fellépése, az ExperiDance táncjátéka is színesíti idén a XIII. Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé programját, amelyen megrendezik a Kárpát-medence Nemzeti Értékei és Hungarikumai elnevezésű kiállítást és vásárt hetven mezőgazdasági termelő és kézműves részvételével.

A csütörtökön kezdődő négynapos gasztronómiai fesztiválon a városi sportcsarnok területén szakmai és szórakoztató rendezvények várják a vendégeket – tájékoztatta az MTI-t Bora Imre a fesztivál főszervezője.

Az országos és határon túli rendezvény kiemelt médiatámogató partnere a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap, a fesztiválon részt vesz Böröcz István vezérigazgató és Gazsó L. Ferenc vezérigazgató-helyettes. A Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé fővédnöke az Állami Számvevőszék elnöke, Domokos László – mondta Bora Imre.

Hozzátette: pénteken délután Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter nyitja meg a Kárpát-medence Nemzeti Értékei és Hungarikumai Kiállítást és Vásárt. Vasárnap délelőtt kezdődik a csülökpörkölt főző verseny, a zsűri elnöke Budai Gyula vidékfejlesztési államtitkár lesz.

Csütörtökön a Csík Zenekar ad koncertet, a vendég Lovasi András lesz, ugyanezen a napon fellép a Hooligans is. Pénteken nyitja meg kapuit a nyolcadik Kárpát-medence Nemzeti Értékei és Hungarikumai Kiállítás és Vásár, ahol hetven mezőgazdasági termelő és kézműves mutatja be termékeit, érkeznek kiállítók Kovászna, Hargita és Arad megyékből – részletezte Bora Imre.

A fesztivál ünnepélyes megnyitóján este látványos ejtőernyős bemutató lesz, sörös hordó érkezik az égből. Fellép az Apostol, a Balkán Fanatik, a Pataky Művek, az Edda Művek, a Pribojszki Band és az Antovszki Band lép fel.

Szombaton a Békéscsabai Jókai Színház közreműködésével operett slágerek hangzanak el, este részleteket játszanak el a Monte Cristo grófja musicalből. Napközben a Glory of Destruction, az ÉdesKeserű, és a Neoton Família lép fel, este Ákos ad koncertet – fűzte hozzá Bora Imre.

Vasárnap délelőtt kezdődik a csülökpörkölt főző verseny, ahol 130 csapat több mint 600 kilogramm húsból készíti el ételét. Vasárnap délben a Magyar Rádió új, Dankó Rádió csatornája „Jó ebédhez szól a nóta” címmel élő kívánságműsort közvetít a helyszínről. Délután a Csínom Palkó etno operett koncertváltozatát adják elő Ferenczi Györggyel és a Rackajam együttessel. A fesztivál este az ExperiDance együttes Nagyidai Cigányok című táncjátékával zárul.

A fesztivál alatt kerékpárok és kenuk bérelhetők. A repülőtéren Ejtőernyős Nemzeti Bajnokság lesz. A Honvédelmi Minisztérium különleges rendezvénykamionban a magyar légierő régi és mai történetét mutatja be a fesztivál területén – fűzte hozzá.

Forrás: MTI