Távol-keleti turnéra utazott az Operaház

A Magyar Állami Operaház társulata távol-keleti turnéra utazott kedden. Japán tizenhárom városában adják elő a Traviatát, majd Kínában, Tiencsinben mutatnak be három Verdi-operát.

Tizenhatszor kerül színre június 15. és július 3. között Japánban a Traviata a dalszínház művészeinek előadásában. A Héja Domonkos és Kovács János által dirigált előadásokban három külföldi vendégénekes, Eva Mei, Dimitra Teodossziu és Tomé Fernandez szerepel – közölte Várkonyi Judit sajtófőnök az MTI-vel.

A főszereplőgárda túlnyomórészt magyar énekesekből áll: Pasztircsák Polina, Gémes Katalin, Gál Erika, Balczó Péter, Brickner Szabolcs, Fokanov Anatolij és Kálmándi Mihály formálja meg a fő karaktereket.

Július 7-től 20-ig a modern Tiencsini Nagyszínházban mutatkozhat be az Operaház együttese, a moszkvai és a veronai operatársulat, valamint a szentpétervári Mariinszkij Színház után negyedik külföldiként. A Verdi Minifesztiválnak nevezett sorozatban a Rigoletto, A trubadúr és az Aida csendül fel a kínai közönség előtt Sümegi Eszter, Kálmándi Mihály, Fokanov Anatolij, Palerdi András, valamint a dalszínház negyventagú kórusának tolmácsolásában.

A kínai-magyar kulturális híd egy különleges koncerttel erősödik: a társulat magyar szólistáihoz és az Operaház kórusához százöt helyi kórusénekes csatlakozik, hogy közösen adják elő Beethoven IX. szimfóniáját.

Forrás: MTI