Évadot zárt a Radnóti Miklós Színház

Megtartották az évadzáró társulati ülést a Radnóti Miklós Színházban. Bálint András igazgató összegzése szerint a 2012/2013-as évadban 51.580 néző volt a Radnóti Színházban, ami 101,99 százalékos látogatottságot jelent.

radnoti_evadzarosajto2013

A 2012/2013-as évadban a társulat és a közönség szavazatai alapján Szávai Viktória a legjobb színésznő díját kapta, Adorjáni Bálint pedig a legjobb színész díját és a közönségdíjat is elnyerte. A színház nem színész dolgozóinak díját Kecskés Mihály díszítő vehette át

A Radnóti Miklós Színházban a 2013/2014-es évadban Mohácsi István–Mohácsi János Vendégjáték New Yorkban című darabját Mohácsi János rendezésében mutatják be október 27-én, Ibsen Hedda Gabler című művét pedig Valló Péter rendezésében tűzik műsorra december 22-én.

Arthur Schnitzler Anatol című darabjának bemutatója, melyet Bálint András rendez, 2014. márciusában lesz. Csehov Platonov című darabját Alföldi Róbert állítja színpadra 2014.  májusában.

A színház repertoárján marad Szabó Magda: Bárány Boldizsár, Lars von Trier: A Főfőnök, Tennessee Williams: Vágyvillamos, Térey János: Protokoll, Georges Feydeau: Bolha a fülbe, Úr és kutya – Bálint András estje, Bergman: Jelenetek egy házasságból, Gogol: Holt lelkek, Nényei Pál: Mozgófénykép.

Forrás: Radnóti Színház