Új dalaival lép fel a ZP-ben a Zagar

Öt év után először jelentkezett friss anyaggal hazánk egyik legnépszerűbb elektronikus/pszichedelikus formációja, a Zagar. A ‘Light Leaks’ című vadonatúj album külföldön kiváló kritikákat kapott, június 12-én pedig a magyar közönség is ízelítőt kaphat az anyag dalaiból a ZP-ben.

Zagar

Zagar

Idén áprilisban jelent meg a Zságer Balázs vezette csapat várva várt új lemeze, a ‘Light Leaks’. Az albumra nem kevesebb, mint öt évet kellett várnia a banda rajongóinak, de ahogy mondani szokás, a jó munkához idő kell. Ezt beigazolni látszik többek közt az a tény is, hogy nemcsak a magyar, de a külföldi zenei sajtó is rendkívül elismerően nyilatkozik a két hónappal ezelőtt megjelent anyagról. Az együttes természetesen a magyar közönségnek is szeretné megmutatni az elmúlt öt év munkájának gyümölcsét, és erre remek alkalom lesz a június 12-i, szerdai Zöld Pardonos koncertjük.

– Valóban hosszú ideje nem jöttünk már ki új lemezanyaggal. Már ideje volt a koncertrepertoár frissítésnek is, hogy az új számokat élőben is hallja a közönség. Külföldön elég pozitív kritikával illették az albumot¸ de a magyar közönségnek is szeretnénk bebizonyítani, hogy megérte ennyit várni az új lemezre, amelyről a BBC rádió már két számot, a ‘Space Medusát’ és az angol MC Mad X-szel közösen készített ‘Outsiders’-t is a műsorára tűzött. Ez hihetetlen nagy elismerés számunkra, így ezek biztosan helyet kapnak majd a repertoárban, de természetesen a jól ismert Zagar dalok is felcsendülnek majd szerda este – mondta Zságer Balázs, a csapat névadója és vezetője.

A Zöld Pardonos koncertet különösen várják a fiúk, és itt kivételesen még azt se bánják, hogy naplemente előtt kell a színpadra állniuk.

– Mi alapvetően egy olyan zenekar vagyunk, akik nem igazán favorizálják a korai kezdést, mert inkább sötétedés után szeretünk játszani. A ZP-nek azonban sikerült megváltoztatnia ezt a hozzáállásunkat, hiszen már anno a régi helyszínen, még világosban kezdve is fantasztikus bulikat csináltunk, a koncert első pillanatától kezdve frenetikus volt a hangulat. Ez talán a hely különleges aurájának is köszönhető, úgyhogy remélem a mostani, június 12-i koncert is ugyanolyan jól fog sikerülni, mint az eddigiek – tette hozzá a billentyűs. A koncertre a belépő 400 Ft, diákigazolvánnyal pedig ingyenes lesz.

A Zöld Pardon programja a hét további részében is erős lesz, ugyanis 13-án a Ladánybene 27, 14-én a Colorstar, 15-én az Alvin és a Mókusok koncertezik.

Az esemény meghívója

Részletek:
https://www.facebook.com/zagarmusic
https://www.facebook.com/zoldpardon/

Forrás: PR Garden