Jelnyelvű riportfilmekhez nyújt támogatást a brit nagykövetség

A brit nagykövetség támogatásával készülhet el az első teljesen jelnyelvű riportfilmsorozat Magyarországon, amely siket és vak emberek sikeres integrációját mutatja be az élet különböző területein nagy-britanniai példák alapján.

A tervezett riportfilmsorozat öt, nagyjából 20 perces részből áll majd, teljesen néma lesz, a benne szereplő interjúk magyar és nemzetközi jelnyelven készülnek, magyar és angol felirattal. A forgatócsoport Londonban rögzíti a jelnyelvű beszélgetéseket többek között a brit külügyminisztériumban, a BBC-nél, valamint két neves színházban és egy siket gyerekeket oktató speciális zeneiskolában – tudatta az MTI-vel a budapesti brit nagykövetség.

A filmsorozatban bemutatnak olyan jó példákat, amelyből kiderül, hogy Nagy-Britanniában a fogyatékkal élők ugyanolyan hozzáférést, jogokat és szabadságot élvezhetnek az élet legkülönbözőbb területein, mint bárki más, legyen szó sportról, kultúráról, kormányzati szféráról vagy akár a munkaerőpiacról.

A filmben szereplő interjúkat Mázló Tímea siket színésznő készíti el. A rövid riportfilmeket a közönség először a 90 Decibel honlapján (www.90decibel.hu), valamint a T-Home IPTV adásában, illetve Android és iOS alkalmazásokon tekintheti majd meg.

Az ötrészes filmsorozatról szóló együttműködési megállapodást szerdán írta alá Budapesten Theresa Bubbear brit nagykövet-helyettes és Bonecz Ervin, a fogyatékkal élők társadalmi integrációját segítő 90 Decibel projekt vezetője.

Forrás: MTI