EFOTT – Nemzedéki Hangadó a nulladik napon

Nemzedéki Hangadó néven több generáció ismert előadói egy szimbolikus, nemzedéki stafétaátadáson vesznek részt az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT) nulladik napján, június 25-én Zánkán.

Megütközik például egymással az 1965-ös Ki mit tud? és a 2012-es Megasztár győztese, vagy alternatív kategóriában a KFT és az Ivan and the Parazol – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Az EFOTT-ot idén június 25. és 30. között rendezik Zánkán. A fesztivál csaknem olyan hosszú és gazdag múltra tekinthet vissza, mint a zánkai ifjúsági centrum: előbbi 37, utóbbi pedig 38 éves idén. Siklódi Levente, a Zánka – Új Nemzedék Központ ügyvezető igazgatója szerint ahogy az EFOTT is sok tekintetben egyedülálló találkozási pontja a diákoknak, úgy a központ egyik kiemelt célja is az, hogy a fiatalok olyan élményekkel gazdagodjanak, amelyek emlékezetessé teszik az itt eltöltött időt. A kommüniké szerint ehhez a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium gondozásában előkészített Új Nemzedék Plusz programja is hozzájárulhat.

A fesztivál nulladik napjára, június 25-re a belépés minden 12 és 20 év közötti, közoktatásban tanuló diák számára ingyenes lesz. Az aznapi Nemzeti Hangadón tíz énekes/zenekar vesz részt. A fellépő párosok egymás dalait fogják előadni, és együttes produkció is várható. A résztvevők: Kovács Kati és Radics Gigi, a Beatrice és a Kowalsky meg a Vega, a KFT és az Ivan and the Parazol, az Animal Cannibals és a Hősök, valamint Ganxsta Zoli és Majka.

Az EFOTT idei helyszíne, a zánkai Új Nemzedék Központ a Balaton északi partjának 209 hektáros erdős-ligetes részén terül el. Idén a szervezők a tavalyinál is több strandprogrammal várják a fesztiválozókat. A rendezvény házigazdája a Budapesti Corvinus Egyetem lesz.

Az idei EFOTT sztárfellépője a brit elektronikus zene egyik ikonja, a Faithless, mellette két további külföldi sztárfellépő lesz: a cseh zenészekkel, amerikai MC-vel és brazil énekesnővel zenélő N.O.H.A., valamint a Kosheen dj-szettje. A hazai élvonal képviselői közül mások mellett a Tankcsapda, a Beatrice, a Quimby, a Kowalsky meg a Vega, az Anima Sound System, az Alvin és a Mókusok, a Bëlga, a Pál Utcai Fiúk, a Kiscsillag, az Anna & the Barbies és a Brains is koncertet ad.

Tavaly Velencén tartották az EFOTT-ot, Magyarország legnagyobb hallgatói buliját, amelyet 1976 óta rendeznek meg évről évre más helyszínen. Az első a Pécs melletti Abaligeten volt, az elmúlt években Debrecenben, Dunaújvárosban, Baján, Orfűn és Szolnokon is volt EFOTT, rendszeresen mintegy 70 ezres látogatószámmal.

Forrás: MTI