Balogh Zsuzsanna keramikusművész kiállítása az Újlipótvárosi Klub-Galériában

SONY DSCAz Újlipótvárosi Klub-Galériában május 30-tól július 1-ig látható BALOGH ZSUZSANNA keramikusművész kiállítása.

A művésznő és férje, Fehér László a Vas megyei Tömördön élnek az egyik általuk felújított Chernel-kastélyban, amely egy tágas, madarak lakta parkban áll, Szombathely közelében.

Ám ne gondoljunk kastélybéli, óvott életre, kemény munka várja őket minden nap. De Zsuzsanna hólapátolás közben is a kerámiákon töri a fejét.

Itt, a Galériában most tálakat láthatunk, ezek a legújabb munkái.

Egy életen át tartó fejlődés, kísérletezés dokumentumai. Sajátos technikát alkalmaz: agyaglemezeket illeszt, fon össze, felhasználva szeretett motívumait. Ezek végigkísérik egész életét, s mostanra teljes gazdagságukban formaképző elemekké váltak. A mázak is egyediek, sokféleségük meglepi a nézőt.

IMG_4835 (2)S újszerűek az áttört tálak, szinte lebegnek, olyan könnyedek. Egyvalami zavart: az, hogy a tálak természetesen tárlókban állnak. Ez így szokás. De Balogh Zsuzsanna kerámiáit egytől egyig kézbe kellene venni, megsimogatni, dédelgetni…

Schäffer Erzsébet jókedvű gesztussal nyitotta meg a kiállítást: beszéde végén jázminvirágokat és színes golyókat szórt a földre, a vendégek közé.

Marék Veronika