Magyar-szlovák bélyegkiállítás nyílt Békéscsabán

Magyar és szlovák bélyegekből nyílt kiállítás kedden Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban. A tárlaton csaknem 1300 szlovákiai, korábbi csehszlovákiai és magyarországi bélyeg látható.

A kiállítás megnyitóján részt vett Stefan Dano, a Szlovák Köztársaság békéscsabai főkonzulja, Tóth Csaba Kornél, a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetség elnöke és Miroslav Narsik, a Szlovák Bélyeggyűjtők Szövetség elnöke.

A magyar és szlovák bélyeggyűjtők első közös kiállítását három évvel ezelőtt a szlovákiai Nyitragerencséren rendezték meg a két ország bélyeggyűjtői, a második közös bemutató helyszínéül a gyűjtők Békéscsabát választották, ahol Magyarország egyik legnagyobb lélekszámú szlovák közössége él, a városban szlovák főkonzulátus is működik.

A kiállított bélyegsorozatok közül figyelmet érdemel a repülő posta történetéről szóló tematikus anyag, a szlovákiai pénzreformról szóló összeállítás vagy például a magyarországi portóbélyegeket bemutató keret. A tárlaton alkalmi postahivatal működik, a kiállítás alkalmából a Magyar Posta bélyeget adott ki, amelyen a Csabagyöngye Kulturális Központ szerepel.

A tárlat megnyitóján a Magyar Posta és a Szlovák Posta is képviseltette magát. A közönség a feldolgozott, tematikus anyagot vasárnapig láthatja.

Forrás: MTI