Fél a lájkoktól a Maszkura és a Tücsökraj

Ősszel megjelenő nagylemezéről egy új dalt jelentetett meg hazánk egyik legvidámabb zenekara, a Maszkura és a Tücsökraj. A Diszlájk a közösségi oldalak hátulütőjéről szól a csapattól megszokott, kellő humorral fűszerezve.

Maszkura és a Tücsökraj

Maszkura és a Tücsökraj

Habár csak ősszel jelenik meg Báró Maszkura és csapatának soron következő lemeze, az album előfutáraként már most meghallgatható a zenészélet és a Facebook kapcsolatát elemző, „Diszlájk” című vadonatúj daluk. A stílusában a korábbi slágereiktől kissé eltérő számot bárki megtalálhatja a youtube-on.

– Amikor a legkisebb, világvégi klubban is mindenki fényképezőgépes, videokamerás telefonnal van felfegyverkezve, szélessávú internet kapcsolattal, amiről még a koncert alatt közzé lehet tenni az adott személy (ezek mi vagyunk) megjelölésével, akkor bizony rá kell jönnünk, hogy a régi jó „muzsikus szabadság” igencsak végveszélyben van – árulta el Kertész Csaba gitáros, mi ihlette a dalt. – Tartanunk kell tőle, hogy a turnébuszból kilépve otthon röpülő fakanalak várnak ránk. Nagyon sok ilyen történetet hallottunk kollégáktól, barátainktól és már a zenekaron belül is többször előfordult hasonló.  Éppen egy ilyen alkalom után a buszban beszélgettünk a zenészek rettenetes sorsáról és egyszer csak elhangzott, hogy: „légyszi, légyszi, ne lájkolgassál…” Erre mindannyian a hasunkat fogva röhögni kezdtünk és ez a dal lett belőle.

A „Diszlájk”-ot leginkább az előző anyag „Zsír a track” című nótájához hasonlíthatjuk, ami szintén nem akarja megfejteni a világot, de mindenkinek mosolyt csal az arcára és mulatni is remekül lehet rá. Az ősszel érkező korong azonban ennél jóval komolyabbnak ígérkezik, a rajta szereplő dalok közül ez lesz a legbolondabb. Ahogy hallható is, a csapat hangzása is változott kicsit, elmondásuk szerint sokkal egységesebb lett. Úgyhogy habár már a védjegyükké vált, ezúttal nem egy szokásos multistílusú anyagra kell számítanunk a srácoktól, az új Tücsökraj lemezen ugyanis sokkal inkább hip-hop, soul és rock hatás lesz majd érezhető.

A Diszlájk című dal:
http://www.youtube.com/watch?v=ryjEw7N7tXg&feature=player_embedded
Részletek:
https://www.facebook.com/maszkuraesatucsokraj
http://www.tucsokraj.hu/

Forrás: PR Garden