Kocsis Krisztián különdíjat nyert az Ile de France Nemzetközi Zongoraversenyen

Az Ile de France Nemzetközi Zongoraverseny egyik különdíját nyerte el Kocsis Krisztián.

A Maisons-Laffitte-ben (Yvelines) rendezett, vasárnap befejeződött verseny fővédnöke Anne Queffélec, neves francia zongoraművész – közölte az MTI-vel Mocsári Károly. A magyar zongoraművész évek óta tagja a verseny nemzetközi zsűrijének, és ő maga is egy különdíjat ajánlott fel a döntő valamelyik résztvevőjének.

Idén 25 országból mintegy 200 versenyző jelentkezett a megmérettetésre. Charlotte Coulaud fiatal francia zongorista kapta az első díjat és Mocsári Károly különdíját, egy koncert meghívást a Monori Vigadóba. A második Mihail Morozov orosz versenyző lett, a harmadik pedig a litván Veronika Kopjova.

A Stravinsky-különdíjat Vincent Adragna francia zongorista nyerte el, a Philippe Hersant-különdíj a szintén francia Juliette Journaux-nak jutott.

A Philomuses-különdíjat Kocsis Krisztiánnak, Kocsis Zoltán 15 éves fiának ítélte a nemzetközi zsűri, amelynek elnöke a neves litván zongoraművész, Muza Rubackyte, tagja Mocsári Károly mellett Fabrizio Ruspoli(Olaszország), David Saudubray és Chantal Stigliani (Franciaország) volt.

Forrás: MTI