A Manó Könyvek könyvheti újdonságaiból

Simon Réka Zsuzsanna – Gyöngyösi Adrienn: Ahány király, annyi mese

ahany kiralyA mesékből ismert királyok többsége bölcs és öreg uralkodó, aki biztos kézzel irányítja birodalmát. Simon Réka Zsuzsanna királyai egészen mások, mindegyiküknek van valamilyen furcsa szokása, hóbortja. Hallottatok már például a hiphiphurrá királyról? Na és arról a királyról, aki mindent kékre festetett? Ugye, hogy nem! A kötetből megismerhetitek őket, sőt, azt is megtudhatjátok, hogy vajon talált-e megfelelő helyet rengeteg könyvének a könyvgyűjtő király, kivel csatázik az ellenség nélküli király,vagy kell-e spenótot ennie egy uralkodónak. A tíz fordulatos, humoros mesét szeretettel ajánljuk az óvodás és kisiskolás korosztálynak. A kötetet Gyöngyösi Adrienn képei díszítik.

Mechler Anna – Hajba László: Bartoló, a markoló

bartoloMechler Anna első könyvének főszereplője Bartoló, a kis markoló. Egy építkezés az otthona, ahol társaival, a többi munkagéppel együtt egy új metróvonal kialakításában vesz részt. De vajon milyen lehet a világ az építkezést körülvevő kerítésen túl? Bartoló kíváncsi, akár egy kisgyerek. Kalandjai során eljut egy játszótérre, rájön, hogy kirándulni nagyon jó, és azt is megtanulja, hogy a tűzijátéktól nem kell félni. A kötet tizenkét izgalmas mesét kínál a munkagépekért rajongó óvodásoknak.

Bartolót és a többi munkagépet egy tehetséges fiatal illusztrátor, Hajba László keltette életre ceruzáival. De nini, ki bujkál itt, a védőkorlát mögött? A könyvből ez is kiderül!

A Manó Könyvek programjai a 84. Ünnepi Könyvhéten a Vörösmarty téren

Június 8-án, szombaton:
13-14 óra: Király a Manó! Az Ahány király, annyi mese című mesekönyv bemutatója a gyerekszínpadon
16-17 óra: Simon Réka Zsuzsanna és Gyöngyösi Adrienn dedikálja Ahány király, annyi mese című könyvét

Június 9-én, vasárnap:
11-12 óra: Varró Dániel és Agócs Írisz dedikálja Nem, nem, hanem című könyvét
16-17 óra: Mechler Anna és Hajba László dedikálja Bartoló, a markoló című könyvét

A dedikálások a Manó Könyvek pavilonjánál lesznek (105. számú pavilon)

www.manokonyvek.hu

,