Élőben és háromdimenzióban közvetítik A hattyúk tavát Szentpétervárról

A város híres Fehér Éjszakák Fesztiváljának részeként a június 6-ai előadást háromdimenziós kamerákkal rögzítik, nem kis kihívás elé állítva ezzel Ross MacGibbon rendezőt és a táncosokat egyaránt.

Élőben és 3D-ben fogják közvetíteni idén júniusban a szentpétervári Mariinszkij Színházból Csajkovszkij A hattyúk tava című balettjét, amelyet így a világ több mint ötven országában élvezhet a közönség.

A kamerák a legkülönbözőbb szögekből és közeli felvételekkel fogják megmutatni a táncosok mozdulatait. A projekt a brit Glass Slipper Live Events nevű cég vezényletével zajlik, amely a néhai Michael Jacksonnal való együttműködésének köszönheti hírnevét.

A kezdeményezés céljáról szólva a Mariinszkij Színház igazgatója, Valerij Gergiev, elmondta, a rajongóknak lehetőséget kell adni arra, hogy megnézhessék a műsort akkor is, ha nem tudnak ellátogatni Szentpétervárra, vagy bárhová, ahol épp a társulat turnézik.

Magyarországon az Uránia Nemzeti Filmszínház is műsorára tűzi a filmet, amely a júniusi 30-ai premier vetítés után – érdeklődéstől függően – várhatóan szeptemberben is repertoárra kerül.

Forrás: MTI