A belga sörök egyedülálló válogatását kínálja a negyedik Belga Sörfesztivál

Harminc belga sörfőzde kínálja 140 féle sörét, köztük több különlegességet a negyedik Belga Sörfesztiválon péntektől vasárnapig a Vajdahunyadvárban.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is bemutatja söreit több, Magyarországon még ismeretlen sörfőzde. Emellett a már ismert sörfőzdék is évről évre „alkotnak” újdonságokat, amelyekből többfélét első alkalommal lehet megkóstolni – közölték a szervezők az MTI-vel.

A háromnapos fesztiválon bemutatkozik többek között a Bavik sörfőzde, melynek termékei még ismeretlenek a magyar közönség többsége számára. A díjnyertes főzde több különlegességet is hoz: a híres Petrus apátsági söröket, valamint a világ első rosé sörét, a Wittekerke Rosét, amelyet 2011-ben Európa legjobb gyümölcssörének választottak. A Sint-Pieters főzde Steenbrugge apátsági sörei is az új „fesztiválozók” közé tartoznak.

A fesztivál ideje alatt a Mezőgazdasági Múzeumban egyebek mellett csapolt formában is megkóstolhatják a látogatók a World Beer Awards-on tavaly a világ legjobb barna sörének választott Carolus Classicot.

A korábbi évekhez képest jóval nagyobb helyszín lehetővé teszi, hogy a sörfőzdék standjainál kiválasztott söröket a múzeum emeleti szintjén, zene mellett fogyasszák el a nyugodtabb környezetre vágyó vendégek. Lehet kóstolni a belga apátsági és eredeti Trappista sajtokból, sonkákból, kolbászfélékből valamint csokoládékból is.

Az újdonságok mellett a klasszikusokról – Delirium, Barbar, Kasteel Rouge, Duvel, Corsendonk – sem feledkeztek meg a szervezők, és a gyümölcssörök kedvelői is az eddiginél nagyobb választékból szemezgethetnek: több mint 30 féle gyümölcssör szerepel a kínálatban az almástól a barackoson át egészen az ananászosig. A meggysörök szerelmesei például 9 féle meggysör közül válogathatnak.

Forrás: MTI

Az esemény Facebook-oldala