Megállapodást kötött az Operaház az UNICEF-fel

Együttműködési megállapodást írt alá vasárnap a Magyar Állami Operaház és az UNICEF Magyar Bizottsága.

Ókovács Szilveszter főigazgató és Bábel Tamás igazgató a megállapodást szimbolikusan gyermeknapon, az Erkel Színház gyermekelőadásának szünetében kötötte meg – tájékoztatta az Operaház az MTI-t.

Az Egyesült Nemzetek Szervezetének egyik legfontosabb társasága, az UNICEF Magyarországon is azért dolgozik, hogy minden gyermek biztonságos világban nőjön fel, ahol nincs testi és lelki megaláztatás, elhanyagolás. A szervezet munkájához nagymértékben hozzájárul a jótékony célú adományozás. A befolyó pénzösszegekből élelmet, tiszta ivóvizet, oltást és gyógyszereket biztosít a gyermekkori éhezés és betegségek felszámolására; programjait és magát a szervezetet is teljes egészében önkéntes felajánlásokból tartja fenn. Az UNICEF számára minden gyermek fontos, így a magyar gyerekek is, ezért a szervezet és az Operaház hagyományteremtő szándékkal, minden gyermeknapon az Erkel Színház nagybüféjébe várja a gyermekközönséget – gyermekszínházzal, gyermekkari hangversennyel és más, gyermeknapi meglepetés-programokkal – olvasható a közleményben.

E napon az adományozásra is alkalmat teremt az Operaház, valamint arra, hogy az UNICEF-fel kötött megállapodást minden évben gyermeknapon újítsák meg, egyben bemutassák a következő egy évben a Magyar Állami Operaház részéről jószolgálati feladatokat teljesítő művészeket. Vasárnap, a Pomádé király új ruhája című gyermekelőadás szünetében a vendéggyermekek mellett a produkcióban fellépő művészek, többek közt Kertesi Ingrid és Palerdi András is részt vett az ünnepélyes eseményen.

Forrás: MTI