Fliegauf Bence alkotása a legjobb film díját nyerte Peruban

A legjobb film díját kapta a hét végén zárult perui Al Este de Lima (Limától keletre) filmfesztiválon Fliegauf Bence Csak a szél című alkotása – közölte hétfőn a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel.

A tíznapos nemzetközi filmfesztiválon 33 közép- és kelet-európai produkció között mutatták be a rendező magyar-német-francia koprodukcióban készült filmjét. Fliegauf Bence a filmmustra díszvendégeként vett részt a rendezvényen, és mesterkurzust is tartott a fesztiválon.

Fliegauf Bence magyar rendező  fogja a zsűri nagydíját, az Ezüst Medvét a 62. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, a Berlinale díjkiosztóján. Filegauf a Csak a szél című alkotásával érdemelte ki az elismerést. - Fotó: MTI/EPA/Tim Brakemeier

Fliegauf Bence magyar rendező fogja a zsűri nagydíját, az Ezüst Medvét a 62. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, a Berlinale díjkiosztóján. Filegauf a Csak a szél című alkotásával érdemelte ki az elismerést. – Fotó: MTI/EPA/Tim Brakemeier

A magyarországi romagyilkosságok témájával foglalkozó Csak a szél tavaly a zsűri Nagydíja, egy Ezüst Medve mellé a Film Békedíjat és az Amnesty International díját is elnyerte a Berlinalén, és 2012-ben az Európai Parlament filmes díja, a Lux-díj három jelöltje között szerepelt.

Az Inforg-M&M produkciójában forgatott film, amelynek producere Muhi András, Mécs Mónika és Mesterházy Ernő volt, számos nemzetközi filmmustrán szerepelt már sikerrel, és februárban Budapesten megkapta a filmkritikusok fődíját, a B. Nagy László-díjat.

Forrás: MTI

,