Ma kezdődik a Gyermekmentő Szolgálat gyereknapi rendezvénye

Ma kezdődik a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) ingyenes kétnapos gyereknapi rendezvénye a budapesti Városligetben, ahol a látogatókat színházi előadások, zenei és interaktív programok szórakoztatják.

A programok között focikupa, játszóház, lovasterápia-bemutatók, kézműves foglalkozások, emlékérem-készítés, a biztonságos közlekedéssel, illetve internettel kapcsolatos játékok szerepelnek. A rendezvényen 39 ország Budapesten akkreditált nagykövetségei és kulturális intézetei mutatják be nemzetük szokásait, hagyományait a Nemzetek utcájában.

A szervezet idén több mint 500 nehéz sorsú gyermeket lát vendégül pécsi intézményekből, valamint Erdélyből, a Felvidékről, Moldovából és Kárpátaljáról, magára vállalva a gyerekek utazási, szállás és étkezési költségeit.

A Biztonságos Internet Sátorban a világháló veszélyeiről és a biztonságos nethasználatról, míg a Kutyával az Emberért Alapítvány és a Gyömrői Árvácskák Állatotthon képviselőitől a kutyák szokásairól, a kutyatartás szabályairól és feladatairól tudhatnak meg többet a látogatók. Az NGYSZ színpadán vasárnap mesejátékok és koncertek színesítik a programokat: fellép mások mellett az Aranyszamár Színház, a RépaRetekMogyoró Társulat és a MintaPinty Zenekar.

Az OTP Fáy András Alapítvány sátránál interaktív pénzügyi játékokkal ismerkedhetnek meg a gyerekek, vasárnap délután pedig Kovács Péter világbajnok freestyle futballista újabb rekordkísérletére, csoportos dekázásra várják a sportrajongókat. Idén is megrendezik a focikupát, amelyen erdélyi és budapesti fiatalok mérik össze ügyességüket. A MoKi (MobileKids) sátorban Kresz-teszt és interaktív játékok ismertetik meg a gyerekekkel a biztonságos közlekedéssel kapcsolatos szabályokat.

A rendezvényen idén is megtalálható lesz a szervezet fogászati szűrőbusza és nőgyógyászati szűrőkamionja.

Forrás: MTI