Koncert a George Harrison- és Keith Richards-évforduló jegyében

Dupla 70. évfordulót ünnepelnek szombaton az A38 hajón: a George Harrison Emlékzenekar a néhai Beatle, a Keith Richards Rock’n’roll cirkusz elnevezésű formáció pedig a Rolling Stones-gitáros közelgő hetvenedik születésnapja alkalmából ad koncertet.

A koncert tisztelgés a két legendás gitáros, illetve zenekaraik, a Beatles és az 51 éve létező Rolling Stones előtt. Az est folyamán elhangzanak a 2001-ben elhunyt George Harison legismertebb szerzeményei, illetve Richards művei – tájékozatták a szervezők az MTI-t.

A fő zenekarként színpadra lépő supergroupot, a George Harrison Emlékzenekart Fekete Jenő bluesgitáros, a Palermo Boogie Gang és a Muddy Shoes alapítója hozta létre a közelmúltban. A formációban rajta kívül Monori Gabi és Kutzora Edina énekel, Molnár Gábor gitározik, Bacsa Gyula billentyűs hangszereken játszik, Abbas Murad harsonán, Zsoldos Tamás basszusgitáron, Gyenge Lajos pedig dobon.

A koncert sztárvendége Tátrai Tibor gitáros.

A szombati esten bemelegítő Keith Richards Rock’n’roll cirkuszban Jókay Árpád énekel és gitározik, Pribil György gitározik, Szakál Péter énekel, Bacsa Gyula billentyűzik, Tóth Csaba basszusgitározik és Zsíros Csaba dobol.

Forrás: MTI