Életre kelnek a mesék Vecsésen

Mazsola, Frakk, Lukrécia és Szerénke is várja a gyerekeket szombaton és vasárnap Vecsésen, az első Bálint Ágnes Mesefesztiválon.

Mesebeli világgá változik a város főtere két napra, ahol megelevenednek Bálint Ágnes író-dramaturg és szerkesztő legismertebb mesealakjai, többek között Mazsola, Frakk, Lukrécia és Szerénke – mutatta be a város új kulturális kezdeményezését Szappanos Krisztina, a rendezvény kommunikációs vezetője.

Az öt évvel ezelőtt elhunyt, egykor Vecsésen élő meseíró tiszteletére az ő nevét viseli a város új kulturális központja, amelyet pénteken adnak át tette hozzá. A programot ismertetve a fesztivál munkatársa elmondta: nemcsak a kedvelt figurákkal találkozhat a közönség élőben, hanem a mesekönyvekből vagy a televízióból, filmekből ismert helyszínekkel, díszletekkel is.

A 91 éve született alkotó számos mesejátékban, filmben közreműködött szerzőtársként, dramaturgként vagy szerkesztőként, így nem hiányozhatnak azok a kedves szereplők sem, akik egykor a szülőket is elbűvölték.

„A Nagy Ho-ho-ho-horgásszal közös pecázásra invitálnak, Kukori és Kotkoda a filmvásznon zsémbel egymással, de báb- és színházi előadások, felolvasások és televíziós sorozatok is megidézik Mirr-Murrt, Mekk mestert, Vízipók csodapókot, és mesél Pom Pom is”.

A programba a Bálint Ágnes Emlékház is bekapcsolódik, ahová mesevonat szállítja érdeklődőket, a mesék utcájában interaktív játékok, kézműves foglalkozások várják a kicsiket, a színpadokon pedig Szalóki Ágnes, Bognár Szilvia, az Alma együttes, Rúzsa Magdi, Takács Nikolas és a Miss Orchestra Sinfonica szórakoztatja a közönséget a két nap alatt fűzte hozzá Szappanos Krisztina.

Forrás: MTI