Cannes – A Filmalap által támogatott több magyar film elkelt

Jelentős az érdeklődés a Filmalap által támogatott új magyar filmek iránt a cannes-i filmfesztivál jelenleg is zajló filmvásárán, amelyen több magyar alkotás forgalmazási jogát már megvásárolták.

Franciaországi moziforgalmazásra már elkelt Szász János legutóbbi filmje, A nagy füzet. A világhírű Agota Kristof (Kristóf Ágota) regényéből Ulrich Matthes, Ulrich Thomsen, Molnár Piroska és Tóth Orsi főszereplésével készült alkotás jogait a Pretty Pictures francia cég vásárolta meg – tájékoztatta a Magyar Nemzeti Filmalap szerdán az MTI-t. A nagy füzet a Hunnia Film Stúdió és a német Intuit Pictures gyártásában készült az osztrák Amour Fou és a francia Dolce Vita Films koprodukciójában. A közlemény szerint a Beta Cinema, a film világforgalmazója további országok forgalmazóival – többek között japánokkal és törökökkel – folytat előrehaladott tárgyalásokat.

Császi Ádám Viharsarok című első játékfilmjét észak-amerikai, angol, francia és lengyel mozifilmforgalmazók vásárolták meg a cannes-i filmvásáron. A Viharsarok a kamaszkor, a szerelem és az ébredő szexualitás megélésének drámája. Császi Ádám filmje magyar-német koprodukcióban készült a Proton Cinema és német Unafilm gyártásában, a Café Film és az I’M Film koprodukciójában. A filmet képviselő berlini M-Appeal világforgalmazó több jelentős filmpiac forgalmazójával tárgyal még a napokban a további értékesítések részleteiről.

Mindkét Cannes-ban értékesített filmet, valamint a jelenleg utómunka fázisban lévő Liza, a rókatündér (rendező: Ujj Mészáros Károly, gyártó: Filmteam) és az Isteni műszak (rendező: Bodzsár Márk, gyártó: Unio Film) című alkotást is ősszel láthatja a hazai közönség a mozikban.

Forrás: MTI

,